torstai 16. huhtikuuta 2015

Reiman reipasta kevättä testissä




















Saimme tässä kevään korvalla Reimalta testattavaksi saappaat ja sadetakit molemmille veljeksille. Nämä ovat erittäin tervetulleet, sillä edellisistä kesäkumppareista on tietysti jo kasvettu ulos ja päiväkodissa edellytetään perinteistä kuravaatepukeutumista sadetakkeineen kaikkineen.

Kotonakin käytämme nykyisin kumppareita entistä useammin, koska ne on niin helppo puhdistaa kurasta tekstiilikenkiin verrattuna. Metsäretkillä ja mökkirannassa touhutessa kunnon kumisaappaat ovat tietysti ehdottomat. Sateen jälkeen omassa pihassa on kiva kirmata ja kaivella matoja jalat kuivina - kyllä kumppareilla on käyttöä kesälläkin.

Tänään taivaalta on tullut lukuisia räntä- ja vesikuuroja ja aamulla eskariin lähdettäessä satoi ihan kunnolla. Laitettiin siis ekan kerran uudet saappaat ja sadetakki päälle ja suunnattiin isoveikan kanssa märkänä kiiltävälle asfaltille - ja pariin kurakkoonkin tietysti. Isoja lätäköitä sade ei valitettavasti ollut ehtinyt vielä keräämään.

Isoveikan kauniin vihreä, yksivärinen Lampi sadetakki on kokoa 134 cm ja pitkäksi venähtäneellä eskarilaisella on pituutta suurinpiirtein samanverran (arvio 132 cm). Aamulla parin asteen lämpötilassa sadetakin alla oli pitkähihainen paita, fleecetakki ja Reiman Taag-välikausitakki kevyellä irtovuorilla - mukavasti mahtuivat kaikki nuo kerrokset tämän testissä olevan sadetakin alle. Pysyttiin lämpimänä pysäkillä bussia odotellessa ja leikin tiimellyksessä voi sitten riisua välikerroksia.

Ihanan notkeassa ja PVC-vapaassa Lampi sadetakissa on sekä vetoketju että nepparit. Helmassa ja hihansuissa on joustavat, kapeat kanttaukset. Takissa on ihailtavan paljon heijastimia: takahelmassa, hupussa ja molemmissa hihoissa on kaikissa suurikokoinen heijastin. Pidempi ja pyöristetty takahelma suojaa hyvin alla olevan takin helman ja antaa sadetakille tyylikkään, "ei sadetakkimaisen" ilmeen. Hyvä Reima!

Vihreät, houkuttelevasti kuvioidut kumisaappaat kulkevat nimellä Coltan. Kumppareissa on vahvistettu kärki, joten kivien potkiminen lienee sallittua. Pohja on voimakkaasti uritettu ja kannan ja päkiän välissä on kunnon kolo, joka pitää jalkalenksut paikallaan. Osa teistä ehkä muistaa, että tätä ominaisuutta minä arvostan jalkineessa kovasti.

Irrotettavat pohjalliset nopeuttavat jalkineen kuivumista käytön jälkeen ja helpottavat oikean koon valintaa kuin myös koon tarkistamista jalan kasvaessa. Saappaan teräosaa kiertää heijastinnauha ja kannassa on lisäksi heijastintäplä. Fiksua, että heijastinnauha on siirretty varresta saappaan kenkäosaan: ainakin meillä housunlahje on useimmiten saappaan varren päällä.

Mutta mitä saappaiden kuvio esittää? Onko siinä kiviä? Lammikoita? Pojan mielestä tietysti tultasyöksevän matelijan suomuja ;) Vihreä lisko lähti seikkailemaan kohti eskaria.

Coltan saappaissa on lämpenevään vuodenaikaan sopiva ohut puuvillavuori ja villasukan kanssa näillä voi toki loiskutella halutessaan vaikka vuoden ympäri. Itse tykkään käyttää pojilla talvella lämminvuorisia kumppareita, jotka olemme löytäneet niinikään Reiman mallistosta. Isoveikalla on tapana "unohtaa" villasukat eskariopen silmän välttäessä, joten lämminvuorisaappaat tuntuvat varmemmalta valinnalta talveen.

Isoveikalla on näissä kuvissa Reimalta saatujen saappaiden ja sadetakin lisäksi itse hankitut Reiman kevätmalliston pipo sekä aiemman malliston Vahva-välikausihousut ja Reimatec välikausisormikkaat.

Pikkuveikan testiin saatu sadesetti on sinisävyinen ja kuplakuvioinen. Kupla sadetakki suljetaan näppärästi pelkällä vetoketjulla ja takissa on valloittava valko-musta-sininen rinkulakuvio. Saappaat ovat samaa kuosia, joten tämä näyttävä sadesetti piristää taatusti pikkuveikan päiväkotiaamuja.

Pieni mies ei ehtinyt mukaan tähän esimmäiseen testipäivään, sillä hän nautiskeli parhaillaan isovanhempien jakamattomasta huomiosta mummolassa. Mutta myöhemmin on luvassa pikkuveikankin sovitus- ja lätäkköhyppykuvia Reiman uusissa, keväisissä sadevarusteissa.

Komiat on kumpparit, vai mitä? Mitäs tykkäätte isoveikan sadetakista? Käytättekö sadevaatteita kotipihassa vai ovatko tekniset vaatteet syrjäyttämässä perinteiset kurapuvut? Entä kumisaappaat: haluatteko ne karva- vai puuvillavuorilla?

Nautitaan myös näistä vaihtelevista kevätsäistä. Letkeää loppuviikkoa toivotellen,

Vahteristonemäntä, joka tallusteli tänään itsekin tyytyväisenä keltaisissa saappaissaan :)

7 kommenttia:

  1. Täällä löytyy kuravaatteiden ja kaksien kumpareiden kannattaja! Lumiseen aikaan harvalla lapsella (ainakaan omalla kokemuksella päiväkodin työntekijänä) pysyy jalat lämpimänä villasukkienkaan kanssa, joten talveen ja kesään ehdottomasti eri kumpparit. Kuravaatteet on olleet käytössä omalla pojalla lähinnä päiväkodissa, poikkeuksena tänä keväänä ollaan menty pelkällä Ticketin baggiellä. Baggie on jo niin nafti, ettei mene enää syksyllä, joten sanoin että jos poika kuivana on tunnin ulkoilun ja haalarin suihkutuksen jälkeen, saa huoletta uida sillä lätäköissä ja kurakoissa ilman kurahousuja. Kertaakaan ei olla kuravaatteita vielä tarvittu ja piha on jo sula. Toki sitten kotiinlähtiessä on pitänyt vaihtaa eri haalari, että pojan voi autoon laittaa... helpompi olisi vain sipaista kurahousut pois, mutta tänä keväänä nyt mentiin näin. Kurahousut varmaan kyllä käyttöön tulee ainakin pahimmilla kurakeleillä välikausihaalarin kanssa, kun on tuo väri aika paljon arempi lialle kuin Baggien hiekanharmaa... Terv. Ansku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) Olen samaa mieltä: jos kuivatustilaa löytyy, voi teknisiä talvivaatteita käyttää mainiosti ilman kuravaatteita. Kuraystävällinen väritys välikausivaatteessa (ainakin sen alaosassa) on kyllä iso plussa, jos ei käytä erillisiä kuravaatteita.

      Kunnon kumpparit ovat kuitenkin ehdottomat: talven loskaan ja kesäsateille omat mallinsa.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos, niin munkin mielestä. Reima osaa nää hommat :)

      Poista
  3. Meilläkin hyväksi koettu talvi- ja kesäkumpparit erikseen. Sadevaatteet käytössä lähinnä päiväkodissa, mutta joskus myös mökillä. Kesälläkin saattaa olla tarvetta sadevaatteille esim. verkkapuvun päällä.
    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kumpparit <3 Olen itsekin oppinut lasten myötä käyttämään kumppareita ihan julkisestikin :)

      Lämpimänä vuodenaikana vedenpitävä välikausitakki/-housut voi tosiaan olla liiankin lämmin sadesuoja ja verkkareiden päälle tulee vetäistyä perinteiset kuravaatteet.

      Teknisistä takeista on kuitenkin olemassa hyvin ohuita versioita, esimerkiksi meillä viime kesänä pojilla ollut Reimatec Noret (http://toivottomanoivallista.blogspot.fi/2014/09/vapaalla.html). Ihan paras kesätakki ja ne mahtuvat vielä tulevana kesänäkin :)

      Poista
  4. Itse inhoan kura-aseuja, mutta tyttö viettää suuren osan kesästä mökillä mummon ja papan kanssa, joten sadetakille voisi löytyä käyttöä kyllä. Yksi Reiman sadetakki löytyy, mutta täytykin tarkistaa, että mitä kokoa se on. Ilman saappaita ei toki pärjää edes kotipihassa. Yllättävän kivan ja siron näköiset nuo Reiman Coltanit. Meilläkin neiti tallusteli talven lämminvuorikumppareissa. Todella helppoa, kun koulusukaksi on riittänyt Reiman paksumpi coolmax-sukka. Villasukat eivät todennököisesti löytäisi tietään jalkaan asti juuri koskaan. Ihmetyttää Reiman tämänhetkinen valikoima myös sukkien osalta... Olisin alesta hamstrannut mielelläni myös coolmaxeja, mutta eipä näy...

    VastaaPoista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)