tiistai 9. joulukuuta 2014

Blaa! käyttökokemuksia


Hyvin istuvat ja laadukkaat velourhousut kestivät pesusta pesuun.



Molempien masussa näkyy nukkaa ja haituvaa.



Siilipaitaa vanhempi lintupaita on säilynyt huomattavasti siistimpänä.


Syksyllä saimme valita lastenvaatevalmistaja Blaa!:lta testattavaksi kaksi vaatekappaletta sekä pipon. Postipakettiin päätyi pikkuveikalle suloinen, keltainen siilipaita (Hedgehog), ruskeat velourhousut (Choco) ja ruskeapohjainen siilipipo. Paidan ja housujen koko on 104 cm ja pikkuveikka on mitattu viime heinäkuussa neuvolassa 102,5 cm pituiseksi.

Kuten sovituspostauksessa kommentoinkin, paita on kooltaan melko reilu. Paita olisi saattanut olla liian suuri 110 cm:nä: hihat ovat nytkin reilunpituiset. Paidan helma on sopivan mittainen kutistuttuaan pesussa hieman. 5 % kutistuvuus oli oletettavissakin.

Housut puolestaan ovat paitaa niukemmat mitoitukseltaan, mikä on leveyssuunnassa pelkästään positiivinen asia (vrt. leveät perus-collarit), mutta pituudessa saisi mielestäni olla hieman kasvunvaraa. Housut olisivat varmasti saaneet olla pikkuveikalle jo kokoa 110 cm. Housujen mallista tykkään kovasti: ne istuvat hyvin ja pysyvät vyötäröltä paikoillaan ilman minkäänlaisia kiristyksiä.

Myös pipo on aika napakka ja pysyy siten hyvin päässä. Pipoa ehdittiin käyttää verrattain vähän aikaa ennen pakkasten tuloa. Sanoisin, että pipon koko vastaa enemminkin kaksoiskoon pienempää kokoa. Pikkuveikan pipo on 52/54 ja pää mitattu heinäkuussa 52,5 cm.

Paitaa ja housuja on käytetty ja pesty jotakuinkin viikottain nurin käännettynä 40 asteessa. Paidan ja pipon pesuohje suosittaa 30 astetta. Velourhousut ovat säilyneet tosi siisteinä ja ovat varsin laadukkaat. Velour pysyi pehmeänä, vaikka meillä ei ole kuivausrumpua.

Jo sovituksessa varsin pehmeäpintaiseksi toteamani luomupuuvillainen siilipaita on saanut pintaansa melko runsaasti nukkaa ja haituvaa. Puuvillan lisäksi hieman elastaania sisältävä pipo on selvinnyt käytöstä ja parista pesusta siistin näköisenä.

Minä jäin kaipaamaan tähän syysmalliston siilipaitaan sitä Blaa!:n Black Birds-malliston sileäpintaista kangaslaatua, joka on pysynyt erittäin siistinä runsaasta käytöstä huolimatta (kts. kuvat yllä). Olisi voinut luulla, että keväällä messuilta hankkimani lintupaidan kankaassa on mukana elastaania, mutta pesulappu paljastaa 100 % puuvillan myös harmaan lintupaidan materiaaliksi. Lintupaita on siis ollut ahkerasssa käytössä pidempään kuin siilipaita ja kunto pysynyt silti huomattavasti siistimpänä.

Pikkuveikka tykkäsi kovasti testivaatteiden herttaisesta siili-painatuksesta ja ihanan pehmoisista materiaaleista. Blaa!.n vaatteet on lapsen helppo itse pukea ja kaula-aukko on riittävän väljä ja joustava reilunkokoisen pään omistavalle lapselle. Nämä vaatteet puettin aina mielellään päälle!

Onko teillä muilla kokemuksia Blaa!:n syysmalliston vaatteista?

Olemme testanneet tänä syksynä myös Villervallaa ja Reimaa. Niiden testikokemuksista kertoilen myöhemmin.

Viikonloppuna kirmasin vetokärryni ja reppuni kanssa 5 tuntia kaupungilla ja sain joululahjatilanteen jotakuinkin hallintaan, kertaheitolla :) Aloitimme poikien kanssa Annas-piparitalon (valmiit osat kaupasta) koristelun ja kokoamisen. Harjakaiset ovat...tulossa jossain vaiheessa.

Eilen tein 10,5 h tunnin työpäivän, että sain paikkailtua miehen työreissun aikana kertyneitä miinuksia. Huomenna illalla menemme lasten kanssa katsomaan Katti Konsertissa (Katti Matikainen) Lahden Sibeliustalolle. Viikonlopuksi on luvassa mm. kahdet syntymäpäivät ja Kauneimmat Joululaulut.

Voimia pimeydessä vaeltamiseen! Muistetaan nauttia joulu-/kausivaloista ja kynttilöistä!

Vahteristonemäntä (jolla ne jouluvalotkin on edelleen ripustamatta...)

P.S. Blaa!:n Black Birds mallistoa on verkkokaupassa puoleen hintaan ;) Pitäisköhän ottaa lintupaidasta jemmaan 110 tai 116...

2 kommenttia:

  1. Meillä on kans Blaasta vaihtelevia kokemuksia - toi sama lintupaita on pysynyt hyvänä, mutta kesän t-paidat ja shortsit on ihan nukkaisia :/ Iso nukkavertailu olisi tulossa, kun joutaisi kuvaamaan...

    VastaaPoista
  2. Meillä samoja kokemuksia syksyn mallistosta. Vihreä siilipaita pesty kolme kertaa ja on jo kunnolla haituvaa pinnassa. Yleisesti kyllä vaihtelevaa tuntuu olevan Blaan laatu. Parin vuoden takaiset pöllökuosiset vaatteet pysyivät todella hyvinä, ei edes haituvaa pinnassa, kun taas 2013 syksyn punainen joutsen paita on ihan täynnä nukkaa ja venynyt ja vanunut joka suuntaan.

    Tekisi mieli testat Blaan merinovilla haalareiden laatu, jos vielä alesta sattuu löytymään.

    VastaaPoista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)