perjantai 21. marraskuuta 2014

Papuja ja pöllöjä - tummia sävyjä


Niin se taitaa vaan käydä tällekin riemukkaita värikylpyjä harrastaneelle äidille, että lastenvaatteiden sävyt tummuvat hiljalleen. Ilmassa on merkkejä nyt niin kovin muodikkaan musta-harmaa-valkoisen kauden lähestymisestä, josta olen kyllä itsekin hieman ihmeissäni. Minäkin?!?

Viime aikoina meillä on ihastuttu Molon paitoihin ja niitä tilasin tässä syksyllä lisää kummallekin pojalle: isoveikka sai oman suosikkinsa Thunder Carsin ja pikkuveikka ihastelee nyt masunsa päällä istuskelevia ilveksiä. Aika tummia sävyjä minulle, sanoisin. Molon paidat ovat siitä ihania, että sekä äidin että lapsen mieltymykset täyttyvät kuvituksen osalta, eivätkä nuo mene pesussa miksikään.

Kuopukseni sai myös pitkään haikailemani Papun Metsänpoikanen paidan. Ihanan lapsellinen ja erilainen kuosi, rauhalliset värit. Maxomorran pöllöyökkärin resoreissa on sentään vielä oranssia ;)  Tarvittiin muuten 110 cm pyjama, kun osa 104 senttisistä on käyneet onnettoman lyhyiksi.

Papun juuri julkaistu talvimallisto kiinnostaa myös: erityisesti polvipaikkahousut houkuttelevat. Niinikään mustavalkoista Mainiota olen myös katsellut ihan uudella silmällä. Mitäs te tykkäätte uusista Papuista ja Mainioista?

Hetki sitten tilasin reimashopin varastontyhjennyksestä (voimassa 23.11. saakka) tummanharmaan Regnitz takin isoveikalle ensi kevääksi/syksyksi. Tämä alkaa olla jo vakavaa! Onko keltaisten ja oranssien kausi jäämässä taakse?!?

Oletteko tehneet löytöjä varastontyhjennyksestä? Entä harvinaisen aikaisin alkaneista toppavaatteiden aleista? Mitä on alekyttäyslistallanne?

Tänään pidin töistä lomapäivän ja siivosin talon isoveikan synttäreitä varten (siivousrinkipäivä on vasta ensi viikolla). Totta puhuen nukuin ensin puoli kymmeneen ja söin ihan rauhassa aamupalaa koneen äärellä. Melkein rikollista. Iltapäivällä kävin ottamassa kestovärit silmiin ennenkuin hain pojat päiväkodista. Kerkisin minä siinä välissä imuroimaankin - ihan totta!

Ilta meni jotenkin tosi rennoissa ja mukavissa tunnelmissa, kun hoidimme ruokaostokset jo eilen poikien parturin jälkeen. Pojat eivät juurikaan riidelleet ja maisteltiin yhdessä joulun ensimmäiset glögit. Ihanan leppoisaa. Täällä on satanut tänään lunta kuin postikorttikuvassa ja maassa on hieno 10 sentin lumivaippa. Kaunista.

Huomenna teen voileipäkakun, mutta muuten ei tarvitse leipoa. Äitini huolehtii makeista kakuista ja hyödynnän myös pakastealtaan tarjontaa. Kaikki tuntuu olevan ihmeen hyvin hallinnassa. Lahjakin on paketoitu. Nyt jos vielä saa toivoa, niin pysyttäis kaikki terveenä juhlien yli. Pikkuveikka nimittäin vaihteeksi aivastelee ja hieroskelee silmiään flunssaa enteilevästi.

Vierasmäärä on pudonnut puoleen isoisovanhempien jäädessä tällä kertaa pois juhlista ja osan suvusta matkustellessa parhaillaan. Mutta eiköhän me ihan kivat kekkerit saada tuolle pian kuusivuotiaalle miehenalulle :)

Viehkeää viikonloppua kaikille tasapuolisesti!

Vahteristonemäntä



8 kommenttia:

  1. Kivaa synttäriä :) meillä juhlittiin viime viikonlopun ja vieläkin väsyttää :) kivoja ostoksia olet tehnyt :) jotain ostin alesta mutta en tiedä vielä jääkö meille kuitenkaan. Piheys iskee töissä ollessa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Niinhän se on, että juhlat ja juhliminen sekä antaa että ottaa. Toisaalta piristävää, mutta toisaalta jälkeenpäin iskee sitten väsy. Koko porukalle.

      Harmi, ettei mulla ole työt vaikuttaneet samalla lailla ;)

      Poista
  2. Minusta tuntuu etten oo piiitkän aikaan ostanut mitään vaatteita! Tai no toppaa isommille kyllä, mutta sisävaatetta! No kertonee siitä, että vaatetta on riittävästi :D Kaikki nää uudet merkit on tosi kalliita, eikä taida nykyään tulla enää niin kovia ihastumisia vaatteisiin, että ilman suurempia aleja lähtisin ostamaan. Niin ne vaan villitykset menee vissiin ohi, ajallaan. Edes mitää alelistaa ei ole, tämä on jo huolestuttavaa :D

    Mukavia juhlia ja suuret onnittelut päivänsankarille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikansa kutakin. Itekin huomaan suurimman lastenvaateinnostuksen jääneen taakse. Eikä ole toisaalta enää (toistaiseksi) aikaakaan notkua netissä vertailemassa ja hehkuttelemassa, saati pyöriä livekaupoilla.

      Meillä on myös sama tilanne, että pojilla vaatteita on vähintääkin riittävästi, eikä senkään puoleen pääse enää kovin usein shoppailemaan lisää. Isoveikalla on nyt jo toista talvea samat sisävaatteet käytössä, joten kyllähän tuo kasvun hidastuminenkin vähentää vaateostosten tarvetta. Myönnän kyllä tehneeni joskus niin, että laitan sopiviakin lastenvaatteita kiertoon, jos en niistä enää pidä ja jos haluan tilaa ihanuuksille. Suorastaan noloa...

      Kiitos onnitteluista :)

      Poista
  3. Minä taas ajattelin etten alesta jemmaa ens talven toppaa. (Kuten ajattelin viimekin vuonna ja jemmasin silti). Kun niitä aleja tulee jo ennen topan tarvetta koko ajan jossain vastaan ihan uusista mallistoista. Tälle talvellekin olisin varmaan ostanut jo haalarin alesta (esim. XXL:stä ois saanu Reiman jo lokakuussa halvalla tai nyt Lekmeristä oisin viime yön "yömetsästyksestä kokeillu ihan uutta merkkiä hyvällä alella...). Tuo lekmerin yömetsästys on taas ensi yönä ja seuraavana. Tosin yöllä ei tarvii shoppailla, vaan klo 20.00-8.00. Viime yönä ois ollut Miimalle Nova Staria -40%. Ja ilmainen toimitus koodilla 100k.

    No, alesta voisin haluta tälle talvelle pipon Reimalta. Musta, korvat suojaava malli, joita oli kaksikin vaihtoehtoa.

    Ihanaa, kun on lunta nyt ainakin muutaman päivän.

    -T-

    VastaaPoista
  4. Ja nyt siellä lekmerin yömetsästyksessä on sinulle Hatleyn pyjamia puoleen hintaan.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan samaa olen itse katellut, että toppa-alet alkavat vuosi vuodelta aiemmin. Nyt on ollut vissiin kaikilta merkeiltä jo 30 % alet. Ei oikeasti enää kannata jemmata. Josko sitä tänä vuonna uskaltaisi repäistä ja jättää jemmaamatta? ;)

      Minäkin olen selaillut Lekmerin yömetsästystä. Kiitos vinkistä Hatley pyjamien suhteen, en ollut vielä huomannutkaan. Jäljellä oli tosin vain kaksi väriä/kuosia, joista valitettavasti kumpikaan ei käy isoveikalle. Pienemmälle voisin tuon rekkakuosillisen sinisen tilata. Harkitsen asiaa.

      Ei oo totta: me ollaan taas kattelemassa samaa pipoa! :D Just eilen selaisin reimashoppia ja etsin sieltä mustaa pipoa isoveikan uuden talvihaalarin pariksi. Lumula (villaa fleecevuorilla) on tämänhetkinen suosikkini ja myös villasekoitteinen Propus on kivan oloinen. Molemmat suojaavat korvat kovassakin menossa, mikä on mulle tärkeä juttu. Pipoalea odotellen :)

      Poista
  5. Just nuo pipot on kiikarissa :)
    -T-

    VastaaPoista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)