tiistai 12. elokuuta 2014

Jemma vm 2015





Syysmallistot taivuttavat pian puotien vaaterekit notkolle, enkä ole muistanut (ehtinyt?) näyttää teille, mitä meillä jemmattiin kesäalesta pojille kesäksi 2015! Tässä muutamia suosikkeja, joiden esittely meni pojilta vähän villiksi...

Meidän "jemma vuosimallia 2015" sisältää mm.:
- Villervallan paitoja, hupparit ja tennarit
- Gugguun housuja ja sortseja (keltaista ja oranssia)
- Mini Rodinin käärmepaidat
- Marimekon Keikari-sortsit
- Reiman Angry Birds-aurinkosuojavaatteita ja konepestävät lenkkarit

Kyseinen "jemma" käsittää (vain) yhden reilunkokoisen pahvilaatikon vaatehuoneessa, jonka sain tässä äskettäin viimein raivattua niin, että sinne mahtuu taas sisälle ;) En uskalla viedä aarre-arkkuani aittaan, kun eihän sitä tiedä, mikä siellä nakertaa kalleudet vaikka pilalle.

Taidan luopua suosiolla jemmaamisen välttämisen epätoivoisesta yrittämisestä ja hyväksyä, että hamsteri mikä hamsteri :) Ja silti joudun taas miettimään, että entä jos en tykkääkään noista vaatteista enää vuoden päästä. On tämä hankalaa! ;)

Mitäs kanssajemmaajien varastoihin on päätynyt viime aikoina? :)

Vahteristonemäntä

10 kommenttia:

  1. Ensin mielessäni vastasin kysymykseesi, että en ole mitään jemmannut. Vain käyttöön olen ostanut. Ja pah. Tammiston reima outletissa oli viime viikolla -20% lisäale kaikista aletuotteista to-su ja minähän hilasin sinne torstaina koko perheen. Ostettiin ensi kesäksi uv-uimahousut ja -paita sekä angry birds aurinkohattu. Lisäksi fleecetakki, joka pääsee käyttöön jo syksyllä ja reimatec-talvikengät tulevalle talvelle. Kesäksi en ole vielä muuta jemmannut kuin nuo uimavaatteet ja hatun. Muut aleostokseni tulevat käyttöön jo syksyn ja talven aikana. Olisin jotain t-paitoja sieltä halvalla hankkinut, mutta ensi kesäksi arvioimaani kokoa ei ollut enää kivoissa jäljellä. Ehkä hyvä niin. Mistä minä tiedän, mitä tuleva koululainen sitten ensi kesänä suostuu päällensä pukemaan.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, et usko, miten tuo helpotti! ;)

      Tuo on totta: koululaisella voi olla jo ihan toiset ajatukset vaatteista kuin äidillä...Toivottavasti se vaihe siirtyisi vielä parilla vuodella!

      Poista
  2. Onhan teillä noita jemmoja :) Meiltä löytyy juniorille ensi kesäksi jemmasta parit shortsit sekä 3-4 t-paitaa. Kuviolliset vaatteet eivät enää itseäni kovin paljoa kiinnosta ja kun juniorillekin käy teksti- ja jopa yksiväriset paidat, niin jemmassa on ihan ns. perusvaatetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jemmojapa hyvinkin :D

      Kuvattomien perusvaatteiden jemmaaminen onkin järkevintä: niitä ei aika syö samoin kuin kuosillisia. Mutta...en ole vielä päässyt sinuiksi tekstipaitojen kanssa. Merkkejä on ilmassa, että isoveikkaa ne alkavat kiinnostaa pian. Huoh.

      Poista
  3. Mä en ole kesävaatteita juuri jemmannut, jotain shortseja, kun veikkaan että ensi kesänä voin viimein heitellä niitä 86-92 kokoisia poies :D Olen jo oppinut ettei niitä tarvii niin kauheesti ostaa uusia kun menevät niin monta vuotta laihoilla ja lyhyehkö-selkäisillä :D Paljon olen kyllä ostoksia muuten tehnyt, mutta ne tulee käyttöön nyt syksyllä, kun varmaan saa "kesän aikana kutistuneita" perata pinoista pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on kyllä tosi taloudellista, että on hoikat ja lyhytselkäiset lapset :D Toisaalta rotevammille ja pitkäselkäisille saa ostaa useammin kivoja uutuuksia...hmm...

      Josko sitä kohta päästäis perkaamaan kesäkamoja pois ja ottamaan syksyä esille. Itse alan ainakin jo olla valmis syysjuttuihin. Helle on tehnyt tehtävänsä ja akut on täynnä aurinkoa.

      Poista
  4. Pitäisi todella luopua tosta ulkovatteiden jemmaamisesta.nimittäin myin eilen tälle talvelle jemmaamani toppahainalari toska tulikin MUST HAVE oranssi mustasta haalarista..Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän niin tunteen...Mun on pitänyt luopua kaikenlaisesta jemmaamisesta jo pitkään. Mutta minkäs sitä itselleen mahtaa, kun jemmaamalla voi periaatteessa säästää sen 50 %. Uudet mallistot ovat sitten kuitenkin houkuttelevia - ja kas - kohta on jemmattu vaate myyty eteenpäin ja uusi ostettu täysihintaisena (korkeintaan 20 % alella).

      Mikä se sun "must have" on? :)

      Poista
  5. Miten muuten uskallat jemmata kenkiä? Minusta oikean koon valinta on ihan riittävän haastavaa silloinkin, kun kengät tulee heti käyttöön. Nyt sentään ostin talvikengät jo, mutta ensi kesän ajatteleminen kenkien osalta on niin kaukaista. Tän kesän alesta ostin heti käyttöön reiman mustat, pestävät lenkkarit. Tänään ne oli vasta toista kertaa käytössä pitkään jatkuneen sandaalikauden jälkeen (oli vähän viileämpi aamu). Poika sanoi kotimatkalla päiväkodista kotiin, että "nämä on parhaat kengät ikinä! Hienot, hyvät jalassa ja näillä voi hyvin juosta ja kiivetä". Minustakin ne on hienot, eivätkä kovin hiostavat ja plussaa konepestävyys. Yöllisen ukkosen jäljiltä oli päiväkodin piha ollut märkä. Meidän mutarymyäjä oli tonkinut puskissa ja saanut aamupäivän aikana mutaiseksi housut, sortsit, t-paidan, lippiksen, sukat ja lenkkarit. Hain puolilta päivin tänään ja ihmettelin syntyneen pyykin määrää. "No oli vähän märkää. Kävin välillä vaihtamassa vaatteita".

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reiman lenkkarit on tosi hyviä. Meillä on isoveikalla juuri nuo konepestävät ja sitten reimatecit. Molemmista poika tykkää kovasti. Helppoja pukea ja todella mukavat jalassa, vaikka lapsella on suht rintava jalkaterä.

      Meillä on onnistunut kenkien jemmaaminen ihmeen hyvin isoveikan kohdalla. Hänellä jalka on kasvanut säännöllisesti kaksi numeroa vuodessa. Nyt kasvu on tosin hidastunut ja kengät ovat olleet suht reiluja, mutta minusta se ei haittaa. Isompi ongelma on liian pienet kengät. Ei ne kengät tietenkään saa ihan mahdottoman suuretkaan olla.

      Pikkuveikan jalka kasvaa sensijaan nopeammin ja hänellä jäi tänä kesänä pieneksi vuosi sitten jemmatut tennarit ja nyt näyttää siltä, että syksyksi kaavaillut Vikingit ovat hieman turhan sopivat, jopa pienet. Jalka kasvoi talvella 24:stä 25:een ja nyt se on jo 27!

      Ihana tuo teidän mutamyyrä! Onneksi on pesukone - ja ne pestävät lenkkarit :)

      Kengät ovat kuitenkin varsin kalliita, joten olen yrittänyt jemmata niitä aleista. Niissä eivät myöskään tyylit ja kuosit vanhene, kuten vaatteissa. Nyt tosin näyttää siltä, että täytyy alkaa luopua tästä kenkäjemmaamisesta, kun isoveikan jalan kasvu on hidastunut ja pikkuveikan kinttu taas venyy ihan omassa aikataulussaan...Mutta on niin vaikea vastustaa, jos kenkiä saa 40-50% alella ;)

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)