lauantai 26. heinäkuuta 2014

Rannoilla järvien (sis. alevinkin)


Elohopea kohoaa päivisin 30 asteeseen ja aurinko porottaa. Mikä voisi olla miellyttävämpi paikka viettää hellepäivää kuin uimaranta. Heti aamusta pojat ja pakaasit autoon ja veden äärelle!












Vesi oli kuin linnunmaitoa, joten mikäs oli puljatessa. Ja voi sitä riemua!

Aurinkovoidetta laitettiin lapsille vain kyynärvarsiin ja reisiin, sillä heillä oli päällä Reiman aurinkosuojapaidat ja -hatut (pikkuveikalla myös uimahousut samaa sarjaa). Hattu suojaa pään, kasvot ja niskan tosi hyvin.

Totesin taas kerran, että nämä uv-vaatteet ovat niin meidän juttu. Herkkäihoiset, punapigmenttiset lapset, jotka inhoavat rasvaamista - siitä voisi kehittää aikamoisen taistelun. Onneksi ei tarvitse, kun voi suojautua vaatteilla, jotka kaiken lisäksi kuivuvat nopeasti. Eikä suoja kulu pois, vaikka puljaisi vedessä tuntikausia.

Itse poltin tällä koko päivän rantareissulla selkäni, sillä eihän se hätäisesti sutaistu aurinkovoide ehtinyt imeytyä noiden vesipetojen perässä polskiessa.  Lisäksi tuntuu siltä, että nykyisin palaa auringossa aiempaa herkemmin; kyllähän se otsonikerros ohenee väistämättä koko ajan. Tekisiköhän Reima aurinkosuojapaitoja aikuisten kokoa? Tilausta olisi :)

Laitoin muuten uuden uimavaatetilauksen samantien menemään, sillä huomasin, että reimashopissa on nyt myös aurinkosuojavaatteet alennettu! Meille tulee pojille Angry Birds-teemaa seuraavalle kesälle ja ehkäpä niitä tarvitaan jo tulevana syksynä ;)

Käytättekö aurinkosuojavaatteita? Uimarannalla? Etelänlomilla? Omalla pihalla?

Vahteristonemäntä

P.S Frotee-friikeille tiedoksi: nyt ne raitahupparit on myös alennettu!

9 kommenttia:

  1. Huomasin kans eilen, että tuossa osiossa oli hintoja alennettu ja ilokseni näin oli tehty myös kyttäämilleni aurinkolaseille. Tilaukseen lähtivät siis ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että sait kyttäämäsi aurinkolasit :)

      Mulla meinas mennä ohi koko aurinkovaatteiden ale, kun siitä ei tullut mitään mainostakaan. Onneksi huomasin! Kauan kyttäämäni raidalliset froteehupparit sain viimein napattua talteen :)

      Poista
  2. Meillä ei juurikaan ole käyttöä aurinkosuojavaatteille. Yhdellä etelänlomalla silloin 5-vuotiaalla poitsulla oli kahden muun uima-asun ohessa käytössä aurinkosuoja-asu. Aurinkorasvojakaan ei tule käytettyä kuin etelänlomalla. Jos olemme rannalla, niin kuusveemme on suurimman osan aikaa veden alla sukelluksissa, sukeltelu kun on hänen lempipuuhaansa. Itse en auringossa pala, vaan rusketun, vaikken kyllä aurinkoa sinänsä tykkää "ottaakaan".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnelliset, jos ette tarvitse suojaa auringossa! Helpottaahan se kesäelämää melkoisesti.

      Meillä kehitetään ensin alkukesästä kunnon aurinkoihottumat (minä ja isoveikka) ja sitten on palamisen vaara kaiken kesää ihan täällä kotimaassakin. Myös mies palaa tosi herkästi. Pikkuveikka on onneksi hieman tummaihoisempi, eikä kärähdä ihan heti, kun laittaa nenän ulos.

      Onneksi on aurinkosuojavaatteita saatavilla :)

      Poista
  3. Aina on pojalla uimassa ja rannalla Reiman uv-paita,-housut ja päähine. Hän myös ui hattu päässä,kun ei ole sukeltelija. Niin kotimaassa kuin ulkomailla. Ja itsenikin suojaan rasvaamalla. Emme ole helposti palavaa tyyppiä,mutta uv:n haitat saadakseen ei tarvitse palaa. Mielestäni ei voi nykyään olla liian varovainen tässäkään.
    Hiplasin kerran himoitsemaani froteehupparia livenä,mutta jotenkin se toi liiaksi mieleeni kylpytakin joten kauppaan jäi. Reiman uv-päähine muuten pysyy hyvin päässä vesileikeissä ja kuivuu nopeasti.
    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Aurinko on nyt raaempi kuin omassa lapsuudessa ja lähipiirissä on ollut jopa melanoomaa, joten olen varovainen.

      Meilläkin pojat käyttävät uv-hattuja yleensä myös uidessa. Isoveikka nykyään tahtoisi jättää hatun pois, kun sukeltelee jatkuvasti ja hyppii laiturilta. Pikkuveikalla hattu pysyy hyvin päässä vesileikeissä. Ei se ihan vähistä molskahduksista päästä irtoa :)

      Hauska tuo froteehupparista tullut mielleyhtymä kylpytakkiin. Juuri viimeksi katselin rannalla, että osalla lapsista oli kylpytakit tai viittamaiset huppupyyhkeet päällä. Hupparihan on "virallisesti" tarkoitettu juuri rannalla käytettäväksi.

      Poista
  4. Ihania kuvia!
    Meillä lapset eivät tykkää noista uv-asuista, siispä meillä rasvataan ahkeraan, vaaleaihoisia ja herkästi palavia kun ovat kaikki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Lasten riemua on ilo kuvata.

      Pääasia, että suojautuu auringolta, tavalla tai toisella :) Meilläkin välilä purnataan paitoja vastaan, mutta toisaalta ovat tottuneet niihin vauvasta saakka, joten kunnon taistelua ei ole vielä tullut.

      Poista
  5. Löysin muuten ainakin yhden firman, joka valmistaa aikuisten aurinkosuojavaatteita : http://www.meditex.fi/shop/index.php

    Perheemme aikuiset taitavat saada paidat tuolta :) Isännälle varmaankin myös lippis takaläpällä.

    VastaaPoista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)