perjantai 25. heinäkuuta 2014

Perhepuistossa piknikillä


Pidä kiinni, nyt mennään!

Lahdesta löytyy valtakunnallisesti merkittävän kokoinen leikkipuisto, Launeen Perhepuisto. Puisto kuuluu perheemme ehdottomiin kesäretkikohteisiin ja viime lauantaina teimme sinne piknik-retken ystäväperheen kanssa.


Lasten suosikkikohde Perhepuistossa taitaa olla linna. Linnassa on paljon portaita, pimeitä käytäviä, ampuma-aukkoja - ihan paras paikka olla piilosilla. Linna sijaitsee omalla pikkusaarellaan lammen keskellä.

Toinen omien poikien suosikki puistossa on kivetty, puromainen vesiränni, joka laskee altaaseen. Rännissä ja altaassa voi uittaa laivoja ja leikkiä muutenkin vesileikkejä. Tällä kertaa meillä jäi vesileikit väliin, sillä ukkoskuuro osui kohdalle ja kesti lopulta kohtalaisen kauan. Onneksi Perhepuistossa on myös kerhotila, jossa voi leikkiä sateelta suojassa.

Launeen Perhepuistosta löytyy myös monenlaisia leikkitelineitä eri ikäisille lapsille, pitkiä putkiliukumäkiä, liikennepuisto ja vaikka mitä. Aivan pienetkin on huomioitu ja toisaalta tekemistä riittää isommillekin koululaisille. Seurueemme kymmenvuotiaatkin viihtyivät. Äskettäin  perhepuiston viereen on rakennettu parkour-puisto.

Puiston ulkopuolella on kahvila ja maksullinen minigolf sekä mahdollisuus kokeilla "veden päällä" kävelyä läpinäkyvän, suuren muovipallon sisällä vesialtaassa.

Jos liikutte lumettomaan aikaan Lahden seudulla, suosittelen viemään lapset temmeltämään Launeen Perhepuistoon :)

Viime aikoina olen nautiskellut siitä, että pojat osaavat jo touhuta keskenään ilman jatkuvaa aikuisen apua ja vierivalvontaa. Muistan vielä selvästi, kun tuntui, etten ikinä saa tehtyä mitään omia juttuja päiväsaikaan. Pihalla varsinkaan. Nyt huomaan, että voin leikkipuistossakin istua lähistöllä varjossa, riittää että olen käytettävissä tarvittaessa. Ketään ei tarvitse jatkuvasti auttaa, nostaa tai varoitella. On tätä odotettukin! :)





Olimme siis piknik-retkellä eli toimme lounaan mukanamme kylmälaukussa ja yhdessä ostoskassissa. Paistoin edellisenä iltana pari pellillistä lihapullia (sipulikeittopussissa olevalla reseptillä) ja näiden kaveriksi pilkoin kurkkua, paprikaa, kukkakaalia ja kirsikkatomaattia dipattavaksi kermaviilikastikkeeseen (sipsien dippijauheesta tehty). Lisäksi oli moniviljapatonkia tuorejuustojen kera sekä maissi- ja ruisnachoja. Jälkkäriksi löytyi kylmäkassin pohjalta leivoshyllystä löytyviä, äkkimakeita Dajm-pallosia ja pipareita.

Hyvin maistuivat retkieväät ulkosalla niin lapsille kuin aikuisillekin ja todettiin, että oli huomattavasti terveellisempi ratkaisu kuin hampparipaikassa vierailu, joita tulee kesälomareissujen yhteyteen helposti muutenkin.

Juomat tarjoiltiin suurimmaksi osaksi pillimehujen muodossa ja ruoka syötiin kertisastioista, joita oli jäänyt yli lastenjuhlista. Perhepuistossa on tukevia pöytiä eväiden syömistä varten ja helteisestä päivästä huolimatta saimme istumapaikat meidän 4 aikuisen, 7 lapsen ja vauvan seurueellemme. Iso viltti olisi varmasti toiminut myös tässä kohtaa, mutta kivempi on toki ruokailla pöydän ääressä.

Olen ollut arka tekemään retkieväitä pääateriaksi: olen mieltänyt eväät hankaliksi valmistaa ja varsinkin kuljettaa. Tarjoilusta puhumattakaan.Tällainen menu ainakin valmistui, kulkeutui ja hävisi vatsoihin huomattavasti odotettua helpommin, joten taidan uskaltaa evästellä jatkossakin :)

Harrastatteko te eväitä? Millainen on sopiva kesäinen eväslounas?

Minulla on ensimmäinen lomapäivä takana neljän päivän kesälomastani. Saimme nukkua aamulla jopa 9 saakka, sillä pojat ovat lomalla oppineet nukkumaan ihmeen pitkään. Nautin olostani ja upeasta säästä, koitan olla läsnä hetkessä, että pikku lomanen tuntuisi pidemmälle.

Kävimme eilen koko perhe kotieläinpuistossa (postaus tulossa lähiaikoina!) ja söimme myöhäisen lounaan ravintolassa. Reiman alepakettikin tuli postissa. Upea päivä :)

Tänään olemme ihan vaan rennosti kotona ja huomenna on vuorossa koko päivän uimarantaretki. Jälleen siis eväiden pakkaamisen aika! :)

Ihania kesäpäiviä kaikille, nautitaan täysin siemauksin!

Vahteristonemäntä

6 kommenttia:

  1. Oi, mahtava kesäpäivänviettopaikka! Aika samantapainen on Turun Kupittaalla, ihan parasta että päsee lasten kanssa hurvittelemaan ilman maksua. Maksaako liikennepuisto siellä? Kupittaalla se on 2,5e/vartti.
    Meillä on myös aina eväät mukana - lounaaksi pitsaa/lihapullia/jotain muuta helppoa syötävää, välipalaksi melonia/herneitä/suolatikkuja.. Juodaan myös aina mehua piknikillä, se ainakin menee pojuilla. Ollaan just menossa maauimalaan ja sinne pakkasin pannaria ja hilloa mukaan. :)
    Ihania päiviä teillekin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Tämä liikennepuisto on kiinteä osa perhepuistoa ja on ilmainen (koko perhepuisto on ilmainen). Toki siten myös kovin suosittu, joten omaa menopeliä voi joutua hetken jonottamaan.

      Itseasiassa juuri teiltä olen saanut rohkeutta kokeilla eväsretkeilyä :) Hyviä eväsideoita, kiitos. Herneet maistuu molemmille pojille ja niitä onkin ostettu säännöllisesti pitkin kesää. Vesimelonia syö vain isoveikka. Hunajamelonia kokeilen huomenna uudestaan pienen tauon jälkeen, josko kelpaisi pikkuveikalle myös. Pannari uppoaa nykyisin pikkuveikallekin.

      Maauimala on kiva paikka. Pitäisikin käydä joku päivä. Siellä tulee vähän sellainen "etelänlomatunnelma" :)

      Poista
  2. Oon kuullut tuosta perhepuistosta kehuja aiemminkin. Harmi vain, ettei tule liikuttua usein Lahdessa päin ja jos Lahteen eksytään, niin ollaan vain nopeasti läpikulkumatkalla. Ihana paikka kuitenkin varmasti! Tuollaisia paikkoja saisi olla enemmänkin :)





    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaisa A tuossa edellä kommentoikin, että Turussa on vastaavanlainen iso leikkipuisto. Jostain muistan kuulleeni, että pohjoisessa olisi myös. Kyllä tuollaisia saisi tosiaan olla vähän joka kolkassa.

      Poista
  3. Vaikuttaapa kivalle paikalle! Tuonne olisi joskus kiva tehdä päiväretki, sukuakin asuu Lahdessa... Liikennepuisto ehdottomasti plussaa, sellaista ei täällä päin nimittäin ole.

    Meidän eväät kuittaantuu aika usein karjalanpiirakoilla ja kekseillä. Sen kummempia piknikejä ei olla vielä harrastettu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti tehdä retki Perhepuistoon! Pojat olisivat varmasti aivan innoissaan.

      Karjalanpiirakat ja keksit ovat myös iso- ja pikkuveikan lemppareita :)

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)