perjantai 11. heinäkuuta 2014

Keltaiset saappaat ja kesäloman kaipuu



Tässä ne viimein ovat: kauan odotetut Crocs Women's Jaunt Shorty Boot -saappaat!

Kun viimein raaskin saappaat tilata saatuani etukoodin asiakkaaksi liittymisestä, tilasin sitten kaikesta huolellisesta pähkäilystä ja kokotaulukkovertailusta huolimatta liian napakan koon. Sellaisen, joka istuu jalkaan mukavasti, muttei enää ota vastaan villasukkaa syksyn viiletessä.

Eikun vaihtoon vaan ja sehän vie aina oman aikansa, kuten tiedätte. Varsinkin, kun vaihto tarkoittaa tässä tapauksessa uuden tilauksen tekemistä. Hieman hankalaa.




Mutta nyt nämä keltaiset herkut ovat viimein omassa eteisessä ja näillä olen lompsutellut useana sateisena aamuna bussille ja bussilta töihin.

Women's Jaunt Shorty Boot saappaat ovat todellakin kevyet ja termillä "roomy" (tilava) luonnehdittu istuvuus kuvaa hyvin naisten matalan saappaan lestiä. Jalalle on reilusti tilaa ja oma kapeansorttinen jalkateräni liikkuu saappaassa aika reilusti askelluksen myötä, mutta en koe sitä ongelmaksi. Näillä saappailla on mukava kävellä :)

Eräänä sateisena sunnuntaina käytiin isoveikan kanssa kaksistaan elokuvissa ja molemmilla oli uudet kaltaiset Crocsin saappaat jalassa :)

Kumpparikammoinen isoveikka kommentoi uusia Kids Handle It Rain Boot -sadejalkineitaan "vähän hassut" tarkoittaen ilmeisesti väljää jalkatuntumaa. "Tosi kevyet", hän luonnehti saappaita edelleen. Pojan saappaat ostin jokin aika sitten Intersportin alesta ja ne ovat kokoa J1. Muuten käytössä oleva kengänkoko on 31-32. Näihin mahtuu vielä villasukka sään viiletessä.

Tänä kesänä saappaille on ollut käyttöä enemmän kuin muutamana viime kesänä yhteensä! Onneksi viime viikonloppu toi viimein auringon ja lämmön takaisin. Ihana kesä! :)

Löytyykö teiltä Crocsin saappaita? Millaisia kokemuksia on materiaalin puhdistettavuudesta ja kestosta?

Tulevana viikonloppuna meillä juhlitaan 3-vuotiasta pikkuveikkaa. Eilen kävimme neuvolassa, jossa kokonaiset 10 senttiä vuodessa hujahtaneen kuopuksen pituudeksi mitattiin 102,5 cm. Nelivuotiaan kokoinenhan tuo pikkumies jo on, mutta pitkiä olemme tosiaan kaikki muutkin. Hienosti meni neuvolan tehtävät ja testit. Poikien tukat leikattiin juhlakuntoon samalla reissulla.

Kakkupohja ja mokkapalat on leivottu, munavoi on valmiina jääkaapissa. Huomenna on suurin rutistus: voileipäkakun ja täytekakun teko. Miesväki lupasi siivota. Mummo leipoo toisen täytekakun. Sunnuntaina päikkärien jälkeen alkaa bileet, joihin tulee pääosin sukulaisia. Kaverisynttäreitä järjestämme sitten, kun pikkuveikalla on omia kavereita.

Huomaan olevani aika väsyksissä jatkuvista, turhan lyhyiksi jäävistä yöunista. Kello soittaa armottomasti 5.40 ja eihän sitä malta kymmeneltä nukkumaan kesäiltana mennä. Nyt on kyllä ihan ruhtinaallista kulkea yksin työmatkat, kun miesväki lomailee kotosalla. Aamuisin luen bussissa naistenlehtiä, että pysyn hereillä.

Työ ei ole enää uutta ja ihmeellistä, vaan tuntuu arjelta ja ottaa osansa. Kieltämättä kismittää myös, kun kaikki muut jäävät lomille yksi toisensa jälkeen. No, olen kyllä anonut itsellenikin yhden pitkän (4 pv) viikonlopun heinäkuulle.

Ihan mukavasti nuo miehet ovat kotona keskenään pärjänneet, vaikka kyllä täällä myös riidellään ja haetaan asemia. Isoveikalla on selvästi nyt eskari-ikäisen pikkumurkkuikä ja pikkuveikka puolestaan kipuilee 3 v uhmaa ja äidin töiden aloitusta yhtäaikaa. Ei ole helppoa paimentaa noita kahta aamusta iltaan, varsinkaan yhtä asiaa kerrallaan hoitamaan tottuneen miehen.

Miten teillä on lasten kesäloma/vanhempien lomat järjestetty? Varsinkin pikkukoululaisten vanhemmilla tuntuu olevan aikamoinen työ saada pitkä kesäloma-aika hoidettua ja osa pitääkin siksi lomat peräkkäin.

Aurinkoista ja rentoa viikonloppua! :)

Vahteristonemäntä


2 kommenttia:

  1. Ei löydy saappaita, mutta raaskin ostaa vihdoin itselle uudet Crocsit :) Pitäisi tosin ostaa vielä sellaiset perus Crocsit siis Classicit, koska nyt helteillä hoksasin, että noissa mun crocseissa hikoaa jalat ihan sairaasti ku ei ole edessä niitä ns. tuuletusaukkoja :D

    Laitatko voileipäkakun ohjeen ja hinta-arvion kun saat tehtyä? Parin viikon päästä meilläkin juhlat ja tarjottavien kanssa tulee burnout jo nyt.

    Onnittelut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasin, että sulla on ihanat uudet Crocsit - ja vieläpä keltaiset :)

      Hyvä pointti tuo tuuletusaukko-asia. En ole tullut ajatelleeksikaan. Osa crocseista on tosi umpinaisia.

      Voileipäkakun ohje löytyy Pirkan resepteistä kun hakee "voileipäkakku". Kyseessä siis kylmäsavulohi-katkarapukakku. Yritän muistaa laskea ja laittaa hinta-arvion myöhemmin :)

      Jos tarjottavien kanssa iskee ahdistus, delegoi ja/tai ulkoista. Muuten olet itse juhlissa aivan uuvuksissa. Hyvin kaikki menee! :)

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)