torstai 19. kesäkuuta 2014

Aleliukua räntäsateessa




Lämpötilat hipovat viime joulukuuta ja taivaalta tulee vettä sen kaikissa olomuodoissa - ihan selvästi juhannus on ovella! Onneksi aina voi lämmitellä alennusmyynneissä.

Kokosin tähän omia viime aikojen aleostoksiani, joita onkin kerääntynyt aika lailla nyt työllistymisen myötä... Huoleni siitä, etten ehtisi enää shoppailla, olikin siis täysin turha ;) Pian täytyy kyllä pistää pystyyn ostolakko, jos meinaan toteuttaa aikeeni ja aloittaa säästämisen syyslomalla mahdollisesti toteutettavaa perheen ensimmäistä yhteistä etelänmatkaa varten.

Kaikki nämä vaatteet jemmaan seuraavaksi kesäksi, eikä niitä käytetä vielä, sillä tälle kesälle on jo ihan tarpeeksi (lue liikaa) vaatteita. Saa nähdä, tuleeko sortseille ja uimavaatteille vielä käyttöä. Kovin viileää on pidellyt viime aikoina.

Ylimmässä kuvassa me&i:n collegetakki (&a sweatjacket) pikkuveikalle ja yläpuolella peacebuses-paita isoveikalle (kuvat me&i). Isoveikalla on tuo sama takki keltaisena ja sekä poika että äiti ovat tykänneet siitä kovin. Piti saada pikkuveikalle samanlainen. 

Bussipaitaa kohtaan minulla tuli alkuinnostuksen jälkeen hieman ristiriitaiset tunteet ja pastelliset linjurit jäivät hankkimatta me&i kutsuilta. Nyt alessa klainariruuhka alkoikin taas viehättää, hassua.



Marimekkoa pikkuveikalle puoleen hintaan! Siis todellakin 50 %, paikallisesta livepuodista töistä palatessa osui silmiini. Keikari-sortsit ja Telmiä-pyjama. Tuota yökkärin kuosia meillä on ennestään t-paitana ja olen kovin ihastunut siihen. 

Keikari-sortsit ovat livenä niin herkullisen värikkäät, että ne suorastaan pyrkivät päästä ostoskoriini. Olisin ostanut isoveikallekin, muttei löytynyt kokoa 128 cm.

2 kuvaa yllä Marimekolta.
 


Punavuoren Peikosta (kuvat myös sieltä), nappasin talteen jo jonkin aikaa himoitsemani Mini Rodinin Python-paidat 30 % alella. Pikkuveikalle keltainen ja isoveikalle vihreä. Upea kuosi kertakaikkiaan. Näiden jemmalaatikkoon laittaminen kysyi jo hieman luonnetta! ;)
 


Metsolan alesta meille tulee lisää joustocollegea. Lapsimessuilta hankitut, pikkuveikan mustat joustocollegehousut ovat vakuuttaneet niin, että tilasin molemmille pojille vihreät housut ja pikkuveikalle lisäksi keltaisen paidan. 

Katsotaan, miten koko 134 istuu isoveikan päälle (poika noin 125 cm). Valitsin koon sillä periaatteella, että 102-104 cm pikkuveikalle koko 110 cm on näistä pöksyistä sopivan väljä ja kasvunvara pussittuu nätisti pitkähkön resorin ansiosta. (kaksi kuvaa yllä Metsolalta)








Eihän tietenkään sovi unohtaa Villervallaa! Skidistä (josta myös 4 kuvaa yllä) saapuu juhannuksen jälkeen meille paketti, jossa on dotstar- ja grandad-paitoja kuvien mukaisissa väreissä. Isoveikalle beige(/musta) ja vihreä, pikkuveikalle punainen ja sininen. Upeita värejä ja kuoseja!

Mutta jotain puuttuu, eikö? Reimat tietysti! Pojille tarvitaan ainakin verkkovuoriset, kevyet takit seuraavassa koossa. Vihreä on muodostumassa suosikikseni tällä kertaa. Takkivaihtoehdoista lisää sitten seuraavalla kerralla ;)

Takana on tiivis ja työntäyteinen viikko. Alkuhuuma on haihtumassa ja homma alkaa jo maistua ihan vaan...työltä. Aamuisin on nukuttanut ihan kamalasti, johtuneet varmasti tästä vallitsevasta matalapaineestakin.

Pikkuveikan reagointi osoittaa hieman laantumisen merkkejä, joskin päivittäistä vaihtelua aamukiukuissa ilmenee aika lailla. Tänään oli tosi hyvä aamu :)

Tänään veimme pikku hiljaa lomalaitumille suuntaaville päiväkodin hoitajille kiitokseksi mansikka-amppelit. Hankin itse taimet ja istutin ne itselle vuosien varrella kerääntyneisiin, valkoisiin amppeleihin. Isoveikan kanssa kirjoitettiin muumikortit amppelien mukaan. Vähän erilaista kuin se perinteinen kukka :)

Nyt laskeudumme rentouttavaan kolmen päivän viikonloppuun, josta pari päivää vietämme juhannustunnelmissa mökillä appivanhempien ja miehen siskon perheen kanssa. Viimeisen vapaapäivän olemme ihan kotosalla. Pikkuveikalla alkoi eilen nenä valua ja tänään illalla oli pientä lämpöäkin, joten huomisaamu näyttää, toteutuvatko juhannussuunnitelmat vai vietämmekö ihan kotijuhannuksen.

Oletteko tehneet aleostoksia? Onko nyt liikkeellä flunssaa vai vilustutaanko näissä yllättävän kylmissä säissä kenties herkemmin? Annatteko lasten hoitajille kiitoslahjan?

Oikein ihanaa keskikesän juhlaa kaikille (säässä kuin säässä) ja rentouttavaa lomaa lomansa aloittaville! :)

Vahteristonemäntä

6 kommenttia:

  1. Kyllä vaan, flunssaa on selvästi liikkeellä, ja siitä on saanut osansa koko perhe! :/ Mutta onneksi voi hakea piristystä alennuksista, ja sen olen myös tehnyt. ;) Pari rodinia babyshopista ja nuo samaiset vihreät metsolan colleget.

    Lasten hoitajien kiitoslahja pitäisi myös hoitaa tulevan viikon aikana, kääk. Jos siellä on vakkarihoitajat enää paikallakaan. Taisin jälleen olla myöhässä tässä asiassa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitukseni oli herättää keskustelua, onko päivähoitajien kiitoslahja tarpeellinen vai ei. Älä ota paineita!

      Omasta mielestäni "pelkkä" lämmin kiitos riittää, lapsen piirtämä kortti olisi varmasti mukava muisto. Mielestäni ei ole tarkoituksenmukaista, että vanhemmat ostavat lasten hoitajille lahjaksi kalliita lahjakortteja tms.

      Pikaista paranemista teidän perheelle. Kunpa lämpö viimein tulisi ja veisi pöpöt mennessään!

      Poista
    2. No, lto:na vastaan. Ei tarvitse ostaa lahjoja. Mutta kyllä ne aina ilahduttaa. Itse aina jouluna ja kesän kynnyksellä lahjon. Periaatteena,että jotain kulutettavaa. Kynttilät,kukat,leffaliput,syötävää,servettejä... Näitä olen antanut ja itse näitä saaneena ilahtunut. Pahimpia on jotkut mukit. Paras aika kesälahjoille on toukokuun lopussa. Mutta ihan hyvin voi olla lahjomatta.
      - T-

      Poista
    3. Samoilla linjoilla: kulutettavat lahjat ovat parhaita. Jouluna veimme suklaata.

      Tuo on hyvä pointti, että lahjat voisi tosiaan antaa jo toukokuun lopussa. Silloinhan kesäkukasta tai juuri tuosta mansikastakin olisi pidempään iloa.

      Poista
  2. Meillä kans kesäflunssaa, ärsyttää! Tulis äkkiä lämpimät ilmat takaisin. Meillä ei yleensä lahjota opettajia tms (niin kuin se tätä nykyä olis ajankohtaista). Mun mielestä se on vähän turhaa. Parempi ostaa isommalla porukalla sit jotain. Mutta kukat ym on varmasti ihan hyviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parasta olisikin hankkia hoitajan lahja isolla porukalla, mutta se taas vaatisi vanhempien verkostoitumista, mitä meillä ei ole tapahtunut tämän vuoden aikana. Ehkäpä opettajan lahjan suhteen päästään sitten yhteisesti hankittuun lahjaan, kun on luultavasti enemmän yhteistä toimintaa sitten lasten kouluun mentyä.

      Pikaista paranemista teille! Täällä on paistanut tänään aurinko, ihan häikäisee tuon kaiken hämärän jälkeen. Jospa nämä säät tästä nyt kesäksi muuttuisivat ja veisivät pöpötkin mennessään :)

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)