keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Vesihiisi sihisi hississä - saappaat jalassa


Taisi tulla vesihiisi salamatkustajana mukaan sieltä Hiidenvuoren retkeltä, kun viime päivinä on sadetta riittänyt ja sääennusteen mukaan tulee riittämään vielä useamman päivän ajan. Märkää on! Ja kylmääkin vielä. Tänään puettiin jopa fleecet alle, kun oli aamulla vain muutama aste lämmintä. Hrr...Välikausi yllätti helteiden jälkeen!


Isoveikka oli tänään päiväkodin kevätretkellä naapurikaupungin isossa leikkipuistossa, sadevarusteet päällä koko päivän. Olisihan se retkisää voinut parempikin olla, mutta lapsilla tuntui olleen silti mukavaa. Eiväthän nuo toki sokerista ole, mutta päivä kuravaatteissa ei kyllä tunnu mukavalle varmaan kenestäkään. Voisin taas purnata puoli postausta kuravaatteiden käytöstä teknisten vaatteiden päällä, mutta jätän sen tällä kertaa tekemättä. Päiväkodissa on mentävä massan mukana.

Kotiin päästyä jäätiin leikkimään omaan pihaan (teknisissä vaatteissa kuravaatteiden sijaan). Sade jopa taukosi välillä. Pojat keksivät uittaa kylpyleluina olleita laivoja autotallin seinänvierustan kivirännissä, johon katolta valuva vesi kerääntyy. Kilpa-ajohan siitä heti tuli ja pian laivoja myös pommitettiin irtonaisilla kivillä. Leikeistä tuli niin mukavat, ettei varsinkaan aamupäiväm sisällä viettänyttä pikkuveikkaa meinannut saada sisälle ollenkaan - sateen taas yltyessä laitettiin vaan välillä huput päähän pipon suojaksi.









Molemmilla veljeksillä on kädessä Reiman vuorilliset kurahanskat. Kätevät, kun ei tarvitse pukea aluskäsineitä viileämmilläkään keleillä. Molemmat pojat sitäpaitsi inhoavat päällekkäisiä hanskoja.

Nämä kurarukkaset ovat Reiman aiemmista mallistoista. Nythän myynnissä on retrohenkistä kuminauhalla ja nepparilla kiristettävää kurarukkasta, jotka muistuttavat malliltaan ehkä eniten perinteistä Rukan kurarukkasta. Itse kyllä tykkään enemmän tästä tarrakiinnityksestä (ja Reiman rukkasen kapeammasta mallista). Vai onko se sitten tottumiskysymys? Jos neppari aukeaa, siihen menee helposti hiekkaa ja hiekkainen neppari ei mene enää kiinni. Kumpia teillä suositaan, neppareita vai tarroja, ja miksi? Vai pärjäättekö kokonaan ilman kurahanskoja?


Isoveikan Reimatec Neo -takki (hankittu edellisellä kaudella) on ollut yksi parhaimmista lastenvaatehankinnoistamme. Perinteisestä Reimatecista poiketen (vrt. pikkuveikan päällä oleva Reimatec Sumu myöskin edelliseltä kaudelta) takki on hyvin kevyttä, pehmeää ja joustavaa kangasta ja takissa on kevyt verkkovuori.

Takki on kivasti leikattu, tyköistuva ja takaa säädettävä huppu on toimivasti muotoiltu. Neo on sopiva reippaammalle menijälle, jollainen isoveikka tosiaankin on. Viimein riittävän hengittävä takki meille! Vastaavanlainen takki täytyy hankkia kesäalesta seuraavassa koossa, esimerkiksi Reimatec Spey  tai Reima Plane.

Kuvissa esiintyvä Neo takki on kokoa 122 cm ja isoveikka tuoreen mittauksen mukaan 125 cm. Takki on nyt juuri passeli, mutta varsinaista kasvunvaraa ei enää ole. Kuvissa takin alla on pitkähihainen paita ja fleecetakki.



Reiman testisaappaat ovat olleet ahkerassa käytössä viime päivien sateissa niin päiväkodissa kuin kotonakin. Tänään isoveikka kirmasi saappaissa koko päivän leikkipuistoretkellä ja vielä illalla kotipihalla. Hyvin ovat toimineet poikien värikkäät, retrohenkiset Raba-saappaat. Pohjallisten "hymynaamojen" varpaiden kohdan kulumisesta päätellen isoveikan saappaissa on vielä mukavasti tilaa heilutella varpaita, mutta pikkuveikalle tarvitaan ilmeisesti syksyksi uudet kumpparit.

Miten olette saaneet viileät sadepäivät kulumaan ihanan hellejakson jälkeen? Onko sadepäivinä lupa ottaa rennommin? Me ollaan katseltu luvattoman paljon lastenfilmejä ja luettu Aku Ankkoja. Huomiseksi olen suunnitellut piparien leipomista. Lätäköitäkin voisi lähteä valloittamaan, kun seinät alkavat pullistella pojankoltiaisista.

Mies on jälleen työreissussa, joten olen poikien kanssa kolmisin tiistaista perjantaihin. Iltakuviot ainoana aikuisena tuntuvat nyt tavallista raskaammille, kun pikkuveikka kiukkuaa ja/tai säheltää päiväkodinaloituksesta aiheutuvaa stressiään. Isoveikkakin on ollut tavallista levottomampi, johtuneeko sitten pikkuveikan päiväkotiin tulosta (vaikuttaa isoveikan rooliin siellä) vai isin poissaolosta. Ehkä molemmista. Aikamoista hulabaloota joka tapauksessa.

Itsestäni huomaan kuitenkin sellaisen positiivisen seikan, että jaksan nyt poikien hölmöilyjä ja kiukuttelua aiempaa paremmin, kun koen eläväni viimeisiä lomapäiviä ennen töiden alkua. Viimeisiä lomapäiviä lasten kanssa kotona. Olemme vapaalla myös perjantain, joten luvassa on nyt mukava neljän päivän viikonloppu ennen ruuhkavuosien oravanpyörään hyppäämistä.

Koitetaan nauttia näistä sadepäivistäkin! Saa ottaa rennommin :)

Vahteristonemäntä


6 kommenttia:

  1. Onpas teillä kiva ränni leikkimiseen!! :) Meillä ei ole Vihreä halunnut ulos oikein ollenkaan nyt, haluaisi vaan sisällä leikkiä legoilla. Itekkin olin tuossa sen verran vetämättömällä päällä, etten jaksanut tingata asiasta, joten oltu sitten sisällä huomattavasti enemmän kuin tavallisesti. Nyt mulla onkin lapsivapaata ennen viikonlopun juhlallisuuksia (6 ja 13v synttärit), ja taidan sen viettää sisätiloissa rötväten myöskin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rännistä on paljon iloa näin kovalla sateella, mutta nopsaan vesi kyllä sitten imeytyy täällä hiekkaisella harjualueella, kun sää vähän kuivahtaa. Harvinaista herkkua siis tällainen läträäminen! :) Isoveikka ehdottikin, että voitais rakentaa omaan pihaan joku pysyväluonteinen ränni, jossa vesi vielä liikkuisi, kuten yhdessä isossa leikkipuistossa...

      Rentouttavaa lapsivapaata sulle ja mukavia juhlia koko porukalle! :)

      Poista
  2. Tänään on rötvätty sisällä oikein kunnolla, mies ja pojat ulkoilivat mutta minä kieltäydyin lähtemästä noin kylmään! :D

    Kivoja vapaapäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Eipä nämä viime päivien säät ole tosiaan houkutelleet ulkoilemaan. Onneksi säiden pitäisi tästä hiljalleen taas parantua.

      Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  3. Minä tykkään myös noista vanhan mallisista kurarukkasista varsinkin niistä missä on se vuori.MEillä oli nuo keltaiset saappaat ja 2 kk jlkeen meni molemmista vuori rikki tuli ihan reikiä täyteen" ja lika ei lähde tuosta pinnasta millään pois:((Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohhoh. Kuulostaapa ikävältä. Miten se vuori noin reikiintyi? Kului puhki vai?

      Tuon minäkin olen huomannut, että saappaiden mattapinta imee hyvin likaa itseensä. Olen pessyt saappaat melkein joka käytön jälkeen vedellä ja harjalla, että keltainen pysyisi keltaisena mahdollisimman pitkään.

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)