tiistai 13. toukokuuta 2014

Denimiä ja levottomuutta



Farkut ja farkkusortsit kiehtovat tätä äitiä näin kesän korvalla. Kappahlin taannoisesta housualesta ostin molemmille pojille tuollaiset vaaleat resorifarkut (pikkuveikan omat jo pesussa näitä kuvia otettaessa...) ja pikkuveikalle vielä nuo tummat muotoilluilla lahkeilla. Isoveikalle on tullut ostettua kesähousuja jo aiemminkin mm. Villervallalta.

Farkkusortsit ovat puolestaan Lindexin. Muistattekin varmaan, että tuskailin meidän kuviollisten ja värikkäiden sortsien yhdistelypulmien kanssa. Siksi denimiä: se kun yhdistyy melkein mihin vain! :)

Nämä pöksyt ovat rentoja ja nepparittomia - että pikkuveikkakin saisi ne mahdollisimman hyvin itse päälle ja isoveikan kesäiset puskareissut sujuisivat jouhevasti. Käytännöllistä. Housuja ja sortseja on tarkoitus käyttää pihalla ja päiväkodissa kuivilla kesäkeleillä. Viime kesä mentiin vielä verkkareilla, mutta jotenkin ne on nyt ruvenneet tökkimään ihan totaalisesti.

Oma mieli on käynyt levottomaksi töiden alun lähestyessä. Ajatukset askartelevat tulevassa ja huomaan olevani hieman hermostunut. Mietin kokoajan, mitä kaikkea pitää muistaa/älytä hoitaa ennen työnalkua. Minä taidan tarvita ainakin uudet kengät (työvaatteita hankin jo viime syksynä, kun kuvittelin työllistyväni samantien) ja pikkuveikka helposti puettavat sisätossut...Vinkkejä tossuista? Kesäverhot ja kaitaliinat pitää ainakin vaihtaa ja...mitähän muuta? Yritänkö opettaa pikkuveikan pois vaipoista vielä ennen isoa muutosta vai onko jo liian myöhäistä? Nyt kun ei ole sitten sitä kesälomaakaan, jolloin harjoitella...

Eilen sain kuulla, että pikkuveikka pääsee kuin pääseekin samaan päiväkotiin ja jopa samaan ryhmään isoveikan kanssa. Se tieto kyllä vieritti suurimman kiven rinnalta. En olisi uskonut, että hoitoasia järjestyy noin jouhevasti. Hieno homma! :)

Nyt sitten pähkäilen päälimmäisenä pikkuveikan pehmeää laskua päiväkotiarkeen. Että miten se kannattaisi järjestää. Olen varannut tämän kuun viimeisen viikon päiväkotiperehdytystä varten, oma työhön perehtyminen alkaa sitten seuraavalla viikolla. Riittäähän viikko, riittäähän? Miten te muut olette toimineet? Isoveikan kanssa pidettiin viime syksynä muutama lyhyempi päivä ja sitten siirryttiin normaaliin viikkoon, mutta tilanne oli toki erilainen, kun hänellä oli ikää jo lähes 5 v ja täysi viikkokaan ei ollut kuin kolmipäiväinen.

Täällä sataa tasaisesti, on satanut koko päivän ja suurimman osan eilisestäkin. Kohta pitää herättää pikkuveikka ja lähteä päiväkodin kautta kirpparille purkamaan myyntipöytä. Toivottavasti tavarat ovat menneet kaupaksi entiseen malliin!

Reipasta viikonjatkoa, saisi nämä säät jo lämmetä! Sitä kesää odotellen...

Vahteristonemäntä

7 kommenttia:

  1. Päiväkotiin tutustumiseen ja harjoitteluun riittää varmasti tuo viikko, kun isoveli on samassa ryhmässä ja aloittajakin jo lähes 3v. Suosittelen tossuiksi kotimaisia Tintti-tossuja. Ovat tosi hyvät: helpot pukea, pysyy jalassa ja simppelin näköiset. Ja kotimaiset tosiaan. Niitä saa esim. stockmannilta ja www.reinokauppa.com. Ovat kestävätkin.

    Juu, tuttu tunne tuo, että nyt pitää äkkiä tehdä kaikki ja nauttia viimeisistä hetkistä ennen kuin... Muistan sen vielä hoitovapaalta töihin paluuajoiltani ja se toistuu myös välillä kesälomalta palatessa. Olen nimittäin pitänyt jopa kahden kuukauden kesälomia, kun olen saanut sovittua palkattomia vuosilomien jatkoksi. Nytkin lomailen kesä-heinäkuun kokonaa. Ihanaa.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, asiantuntijan mielipide helpottaa hermoilevan äidin oloa :)

      Tintti-tossuja mun tekisikin mieli, mutta ne ovat nykyisin aika hinnoissaan (29 eur). Laatu on kyllä tosi hyvä ja malli helposti puettava (valmistajan muutoksen jälkeisistä tossuista mulla ei tosin ole kokemusta).

      Joskus olen löytänyt niitä kirpparilta ja poiminut talteen, mutta näissä isommissa kokoluokissa käytetyt alkavat olla aika kulahtaneita. Tekis niin mieli ostaa reinokaupan keltaiset Tintit pikkuveikalle :) Myös isoveikka tarvitsee kohta uudet tossut nro 31 Tinttiensä tilalle, oranssit sopis niin hyvin.

      Oi, mitkä lomat sinua odottaa! Enkä ole yhtään kateellinen...Toki on kiva päästä taas töihin, mutta pitääkin sen aloitusajankohdan olla juuri kesällä. Eipä ole ainakaan lomastressiä tulevana kesänä! ;)

      Poista
    2. No onhan ne ehkä hintavat, mutta olen saanut ostettua semmoisen koon, että samat tossut on käytössä elokuusta seuraavaan kesälomaan asti, eli koko toimintavuoden. Halvemmat ehkä ois jo hajonnu ennen sitä. Ja ne on kuitenkin joka arkipäivä käytössä.

      -T-

      Poista
    3. Tuo on kyllä totta. Osaatko sanoa, ovatko nykyiset Tintit reilua kokoa? Oletko ottanut numero/paria suuremmat kuin jalan koko ostohetkellä, jos mahtuvat koko vuoden?

      Poista
    4. Valmistajan muutoshan ei muuttanut tossua mihinkään. Mitoitus ja kaikki on ennallaan, kun reinotehdas osti oikeudet ja samalla mallit ja koneetkin Tintti-tossujen valmistukseen. Olen kaksi kertaa onnistunut niin, että olen ostanut vain vähän reilut, ehkä se normi 1,5cm tilaa. Sitten on talven aikana kasvanut sen verran että nyt keväällä ei ole enää juurikaan varaa. Kuitenkin ovat sisäkäytössä ja vähän niin kuin sukkaan rinnastettavat niin on toiminut. Ei nytkään ole ahtaat vielä. En ehkä sanoisi, että mitoitus on mitenkään reilua, vaan vastaavat hyvin kokoaan mielestäni. Sovitin kyllä ihan kaupassa, mutta reinokaupasta antavat kyllä pohjan mittoja kysyttäessä. Se niiden mittataulukko ei mielestäni sovi Tintteihin, vaan ainoastaan Reinoihin. Mutta voihan joku talvi tulla kasvupyrähdys jalkoihin ja joutuu ostamaan uudet kesken toimintavuoden. Viimeksi ostin tossut stockkalta jollain 20% alelapulla. Mutta niitä ei taida olla heillä verkkokaupassa.

      -T-

      Poista
  2. Meillä käytiin 2&5-vuotiaiden kanssa muistaakseni 4 päivää tutustumassa päiväkotiin. Jo toisena päivänä lapset jäivät pariksi tunniksi "yksin". Muistaakseni kovin pitkää vanhemman kanssa tutustumista ei edes suositeltu, jottei pienempi oleta, että äiti tai isä on aina mukavana päiväkodin touhuissa. Meillä lapset ovat kaksiryhmäisen päiväkodin eri ryhmissä, mutta aamuisin ja iltapäivisin ryhmät ovat yhdessä. Isonsiskon mukana olo varmaan helpotti hoidon aloitusta, joka meillä sujui hienosti.

    Po.pin ja Lindexin sukkatossut ovat myös helposti puettavia. Meillä ei 2-3 v ainakaan saanut Tintti-tossuja itse jalkaan. Tosin meidän päiväkodissa käytetään tossuja vain jumpassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että teillä on mennyt päivähoidon aloitus kivuttomasti.

      Niin minäkin ajattelin, että korkeintaan ekana päivänä olen itse mukana päiväkodissa ja sen jälkeen pikkuveikka treenailee sitten vaikka puolikasta päivää loppuviikon.

      Tuo on ihan totta, että pieni voi luulla vanhemman kuuluvan päiväkodin arkeen, jos äiti/isää jää sinne useampana päivänä oleilemaan.

      Isomman sisaruksen mukana olo helpottaa varmasti meilläkin pienen päivähoitouran alkua. Isoveikka sanoi oma-aloitteisesti pikkuveikalle päivähoitopäätöksen tultua: pidän sitten kyllä susta huolta siellä ja vahdin, ettei kukaan kiusaa. Aika liikuttavaa :)

      Kiitos tossuvinkeistä. Täytyykin tutkia ne Po.p:in tossut. Lindexin sukkavarrellisia tossuja meillä on ollut aiemminkin, mutta en ole testannut, osaisiko pikkuveikka pukea ne jo itse. Pitääpä testata, kun eihän tuo nyt enää ihan vauva ole ;)

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)