perjantai 25. huhtikuuta 2014

Toivottoman oivallista 1 vuotta! (sis. arvonta)

Minä ensimmäisen synttärikakkuni äärellä

Tänään on suuri päivä: siitä on kulunut tasan vuosi, kun kirjoitin esimmäisen postauksen Toivottoman oivallista! -blogiin. Ajatella, jo vuosi! Tämä on blogikirjoitus nro 237. Aika suuri luku vai mitä?

Meille uhkaavasti keski-ikää lähenteleville vuosi on suhteellisen lyhyt aika, mutta lapselle pieni ikuisuus. Lapsi myös kasvaa ja kehittyy valtavasti yhden vuoden aikana.

Pojat viime keväänä kerhon kevätjuhlassa

Vuosi sitten isoveikka oli joka asiasta uhmaileva ja ikäisen seuran puutteessa turhautunut nelivuotias, jota ei olisi voinut vähempää kiinnostaa ontuvien kädentaitojen harjoittaminen. Arki oli suoraan sanottuna aikamoista taistelua.

Pikkuveikka puolestaan oli vuosi takaperin alle 2-vuotias taapero, jonka puheesta ei saanut vielä mitään selvää ja napero oli vielä läheisessä symbioosissa äidin kanssa. Äitin viimeinen vauva.

Veljekset tänä keväänä.

Tänään isoveikka on varsin yhteistyökykyinen ja keskusteleva viisivuotias, joka nauttii päiväkotikavereiden seurasta.  Piirtäminen ja pikkulegojen rakentaminen sekä muut motoriikkaa vaativat puuhat sujuvat jo mukavasti. Hän aloittaa syksyllä jo eskarin!

Pikkuveikan puhe on kehittynyt valtavasti vuoden aikana ja poika ilmaisee itseään selkeästi monisanaisin lausein ja pysyy jo yllättävän hyvin mukana isoveikan vauhdikkaissa ulkoleikeissä. Uhmavapaasta meillä ei kyllä edelleenkään nautita, sillä vauvasta pieneksi pojaksi kasvanut pikkuveikka vääntää nyt puolestaan kättä joka asiasta. Täytyyhän se tasapaino säilyttää ;)

Vuodessa blogimaailmassa kulkiessaan oppii yhtä ja toista lastenvaatteista ja lastenvaatteiden harrastamisesta. Ihan oma maailmansa, sanoisin. Olen tutustunut vanhojen suosikkieni Reiman ja me&i:n lisäksi mm. Villervallaan, Molo Kidsiin, Alba Babyyn ja Mini Rodiniin, joihin tuskin olisin törmännyt ilman blogia. Olen saanut kokea massahysterian koukuttavuuden ja toisaalta hetkellisen ähkyn koko lastenvaatetouhuun. Pakkomielleostoksiakin on tullut tehtyä, tottakai.

Blogin 1-vuotissynttärien teeman mukaisesti päätin julkaista muutaman kuvan pojista 1-vuotiaana. On nuo olleet joskus pieniäkin! :)

Isoveikka oli aikamoinen linssilude 1 vuotiaana

Isoveikka ekassa Reimatecissaan syksyllä 2009 (vajaa 1 v)

Myös kameran päivittäminen peruspokkarista järjestelmäkameraksi joulupukin avustuksella toi bloggaamiseen uusia ulottuvuuksia. Kuvat ovat kuitenkin vaateblogin runko, jota teksti tietysti tukee. Tekstiä huomaan tuottavani helpommin kuin vuosi sitten, vaikka kirjoittaminen onkin aina ollut minulle nautinto. Paljon on vielä opittavaakin, tietysti, mutta tässähän tätä harjoitellaan ahkerasti :)

Lastenvaatteet ovat nousseet elämässäni aivan uudelle tasolle viimeisen vuoden aikana. Huomaan kirpparilöytöjen vähentyneen merkittävästi (tosin se johtuu myös lasten kasvamisesta/vaatteiden kulumisesta) ja uusien ostosten vastaavasti lisääntyneen. Olen tullut vaativammaksi laadun suhteen ja myös tietoisemmaksi saatavilla olevista ihanuuksista. Vaatelipastot pursuilevat ja jemmat nitisevät liitoksissaan. Pahin ostomania on kuitenkin jo ohitettu ja huomaan tekeväni harkitumpia ostoksia kuin vaikkapa vielä syksyllä.

Blogin myötä olen "tutustunut" uusiin ihmisiin, löytänyt samanhenkistä seuraa yhteisessä virtuaalitodellisuudessa nimeltä blogistania.  Ihania lukijoita mukavine kommentteineen ja samoista aiheista kirjoittavia bloggareita herkullisine blogeineen.  Monta hyvää vinkkiäkin olen teiltä saanut. Koen olevani osa lastenvaatehörhöjen yhteisöä ja se tuntuu mukavalta. Yhden kanssabloggaajan olen tavannut livenäkin, lapsimessuilla. Ensimmäisen yhteistyökumppanin, Reiman, kanssa olen aloittanut blogiyhteistyön.

Pikkuveikka 1 v lahjoja avaamassa

Pikkis (1 v) juoksi heti jaloilleen päästyään!

Blogin kirjoittaminen on minun jokailtainen sivupolkuni kotiäidin arjesta, joka on blogin nimen mukaisesti toivottoman oivallista: arjen pieniä onnenhippuja lasten kanssa ja myös niitä itkupotkuraivareita. Joskus toivotontakin, mutta usein varsin oivallista. Blogin kirjoittamisen kautta olen saanut arkeen lisää niitä oivallisia hetkiä.

Blogia ei kuitenkaan olisi olemassa ilman teitä, lukijoitani ja teidän kommenttejanne. Siksi haluan kiittää teitä kuluneesta vuodesta ja järjestän blogin 1 v-synttärien kunniaksi arvonnan yhteistyössä Reiman kanssa. Arvon 50 euron lahjakorttikoodin reimashoppiin. Lahjakortti on voimassa 31.5. saakka ja se on käytettävä kerralla. Postikulut eivät sisälly lahjakorttiin. Lahjakorttikoodia ei voi yhdistää muihin alennuksiin.

Rekisteröityneillä lukijoilla on kaksi arpaa, muilla yksi arpa. Arvontaan osallistut kommentoimalla ja jättämällä sähköpostiosoitteesi, josta voin sinut tavoittaa. Arvonta päättyy 30.4. klo 24. Onnea arvontaan!

Aurinkoista viikonloppua kaikille! :)

Vahteristonemäntä

21 kommenttia:

  1. Onnittelut 1-vuotiaalle! Blogistasi on tullut yks mun suosikeista. Elämänmakuista tarinaa, hyödyllistä ja tarkkaa kokemuksiin perustuvaa tietoa vaatteista (etenkin Reiman vaatteista). Jatka samaan malliin! :)

    Ja arvonnassa olen mukana kahdella arvalla. ei.ihan.viela@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos :) Tuntuipa mukavalle. Ehdottomasti jatkan! Ja samat sanat: kuulut myös minun suosikkeihini :)

      Poista
  2. Onnea! Tykkään blogistasi ja lujaa.
    Mukaan arvontaan kahdella arvalla.
    nittakos@gmail.com

    VastaaPoista
  3. Yksi arpa ja onnittelut. taru.ahmanheimo@gmail.com

    VastaaPoista
  4. Suuret onnittelut 1-vuotiaalle! Yhdellä arvalla mukana..

    Saija saij4@luukku.com

    VastaaPoista
  5. Paljon onnea! Kahdella ollaan mukana :)
    ilokseni@gmail.com

    VastaaPoista
  6. Lämpimät onnittelut! Kahdella arvalla mukana lähden. sopeutuja(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  7. Onnea yksivuotiaalle! Blogiasi on ollut mukavaa seurata! Lastenvaatteet on oma maailmansa, ja onneksi niistä voi hörhöillä samanhenkisten ihmisten kanssa. :) Mukana arvonnassa totta kai, kahdella arvalla. sunnuntailapset@gmail.com

    VastaaPoista
  8. Onnea 1-vuotiaalle! Kahdella arvalla mukana.

    VastaaPoista
  9. Onnea 1-vuotiaalle :-) Tykkään blogistasi todella paljon, meillä poika saman ikäinen kun teidän esikoinen ja aika saman kokoinen myös ja meillä suositaan nykyään myös Reimaa, Villervallaa ja Me&Ita + Lego + sininen inhokkiväri. Onnea vielä kerran ja kahdella arvalla mukana sussall@gmail.com

    VastaaPoista
  10. Onnea 1-vuotiaalle! Mukaan yhdellä arvalla.
    ninuska76@luukku.com

    VastaaPoista
  11. onnea! mukava blogi. mukana 1 arvalla.
    soikki85@jippii.fi

    VastaaPoista
  12. Onnea 1-vuotiaalle! Mun yksi vakkariluettavista blogeista, tottakai. :)

    Mukava lukea poikien kehityksestä tämän blogivuoden aikana.

    Kahdella arvalla mukana arvonnassa!

    VastaaPoista
  13. Upea juttu Onnea hurjan paljon!

    Kahdella osallistun.
    terveys1 miukumauku wippies.fi

    VastaaPoista
  14. Onnea Onnea! :)

    kaksi arpaa.

    mariestrange hotmail.com

    VastaaPoista
  15. Onnittelut sinulle 1-vuotias ja kiitokseni kivasta blogista! Kaksi arpaa kiitos. kaljukeiju@gmail.com

    VastaaPoista
  16. Hui, mulla oli jäänyt kokonaan huomaamatta tämä postaus!
    ONNEA yksivuotiaalle, ihanalle blogille ja sen sydämelliselle emännälle! <3
    Ihania kuvia. Vaikka ajankulu välillä tekee haikeaksi ja tuntuu liian nopealta, on se kuitenkin niin mahtava seurata näiden pikkumurusten kasvua ja kehitystä.
    Mukana arvonnassa kahdella arvalla!

    VastaaPoista
  17. Onnea onnea, tuhat kiloa! :) Liityin lukijaksi joten kahdella mukana :)

    johannamapy@gmail.com

    VastaaPoista
  18. Oikein hyvää vappua sinulle ja perheellesi! Kisassa mukana kahdella arvalla.
    isontalonpoikii@gmail.com

    VastaaPoista
  19. Kiitos itsellesi ja oikein isot onnittelut yhden vuoden virstanpylväästä! :)

    Kaksi arpaa. matruskaja at gmail.com

    VastaaPoista
  20. Onnea! :)
    Kahdella arvalla yritän onneani.

    teekoo81(at)gmail.com

    VastaaPoista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)