torstai 10. huhtikuuta 2014

Kevättä pihalla


Huhtikuu on jo virallisesti kevätkuukausi. Vaikka aamut ovat edelleen pakkasen puremia, on iltapäivällä auringossa jo suorastaan lämmin (jollei tuuli osu kohdalle).

Meillä on viime aikoina haravoitu pihaa. Lehdet saatiin pois jo syksyllä, mutta vaahterat pudottavat siivellisiä siemenkotiansa pitkin talvea, joten haravoitavaa riittää kevääksikin.

Tällä viikolla on myös otettu hiekkalaatikko käyttöön ja kaivettu hiekkalelut esiin aitan uumenista. Muutama hukassa ollut muotti löytyi sulavan hiekan alta. Hiekkalaatikossa on ollut viime päivinä jos jonkinmoista rallirataa.


Kaadetut koivut on pätkitty ja pilkottu polttopuiksi sekä pinottu tallin seinustalle kuivumaan. Vaari on taas ahkeroinut!

Isoveikalla on päällään ehkä vuosi sitten lopettavan lastenvaateliikkeen alesta jemmaamani raidallinen Reimatec takki. Epäröin hieman tuon värin suhteen, vaikka värikkäästä pidänkin, mutta nyt kun tuo takki on otettu käytöön, se on aivan ihana! Ja sopii käyttäjälleen täydellisesti :)

Takki on meillä pääasiassa päiväkotikäytössä, kotona pidetään useimmiten haalaria. Nuorimies tosin tykkäisi nyt eniten takki + vyötäröhousut -yhdistelmästä ;) Ja arvatkaa vaan, onko jemmassa lähinnä henkselihousuja...


Koivujen kannot vuotavat reippaasti ja pakkasöiden ansiosta muodostuu hauskoja "xylitolvirtoja". Pitääkin nuolaista ja maistaa, onko valuva neste makeaa :)

Tämä toinen kanto jätettiin tarkoituksella näin pitkäksi sillä ajatuksella, että siihen rakennettaisiin jonkinlainen kiipeilyteline.




Pihan perällä, metsän reunassa hauraat sinivuokot nostavat itsensä juuri ja juuri lehtipeitteen yläpuolelle. Pojatkin osaavat varoa näitä herkkiä kaunottaria, vaikka muuten suhaavat menemään kuin höyryjyrät.

Pappa haki pojat äsken mökille pariksi päiväksi. Veljekset eivät meinanneet pysyä nahoissaan. Mies hakee jälkikasvun takaisin kotiin lauantaina, kun on palannut työreissultaan. Minä nautiskelen nyt pari päivää omasta ajasta ja kellun ajatustenvirrassa. Aah.

Viikko on ollut erikoinen miehen ollessa sunnuntaista saakka työmatkalla. Isoveikka oli vain yhden päivän päiväkodissa tällä viikolla, sillä alkuviikosta meillä oli mummo ja vaari käymässä ja nyt pojat lähtivät mökille. Pojat ovat ihan sekaisin viikonpäivistä ja tapahtumista, kun viikkorutiini poikkeaa totutusta. Eikä tämä äitikään kyllä ihan kartalla ole ;)

Huomenna hyppään junaan ja suuntaan Lapsimessuille Helsinkiin. Kyllä tätä on odotettu! Tänään täytyy suunnitella messupäivä ja aikataulut. Ja kartoittaa kesävaatevarastot messuostoksia ajatellen...sen teenkin nyt heti!

Toivottavasti messuilla on Crocs tarjous. Isoveikalta puuttuu nimittäin kesätohvelit. Myös sortseja ja pikkuveikan huppari on hakusessa. Onko jollakin tiedossa hyviä messutärppejä? ;)

Aurinkoista torstaita kaikille!

Vaahteristonemäntä

7 kommenttia:

  1. Hyvä kun muistutit, croceja tarvittais myös tännepäin. Messuja odetettu melkein yhtä paljon kun kesälomaa. Me mennään vasta sunnuntaina kun olen pe ja la töissä joten pari päivää vielä odotettava.

    Meillä ei myöskään huoli henkselihousuja, tulee niin lämmin eikä kuulemma haittaa vaikka selkä välillä paljaana kun puetaan itse vähä sinnepäin päiväkodissa kun tädit ei ihan kaikkia pysty valvomaan.

    Hyvää messureissua sinulle ja nauti vapaasta

    VastaaPoista
  2. Messuista puheen ollen. Mistä messuilla löytyy villervalla? En osaa nyt paikantaa sitä messuoppaasta. Onko sinulla tietoa?

    Susa joka sanoi, että päiväkodissa ei kaikkien pukemista niin kerkee valvoa niin pakko nyt kommentoida, että paremmin pitäisi. Tällä viikolla on ollut täällä iltapäivällä noin +5 astetta ja aurinkoista, mutta tosi kylmä tuuli. Poikani päiväkodissa on suurin osa lapsista ollut iltapäivisin paljain käsin!!! Mä olen ihan pöyristynyt. Meillä töissä (päiväkoti) kaikilla on vielä hanskat kädessä eikä siitä edes keskustella näillä lämpötiloilla. Omani ei ole uskaltanut yhden kerran jälkeen käsineitä riisua pk:ssa kun sanoin sille että näin kylmillä keleillä pidetään käsineet kädessä. Eikä henkilökunta uskalla antaa hänelle lupaa riisua, kun pelkäävät minulta tulevan palautetta.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Villervallan tuotteet ovat osastolla 6F188. Firman nimihän on tosiaan Nelcol Oy, joka ei ehkä ole kaikille tuttu. Verkkokauppa puolestaan on nimeltään Skidi. Hiukan monimutkaista...

      Joo ei näillä lämpötiloilla vielä ilman hanskoja pärjää. Ihme touhua. Onneksi isoveikan päiväkotiryhmässä tunnutaan vahtivan pukemista. Eskareilla näyttäisi olevan vapaampaa ja osalla oli kaula aivan paljaana. Saas nähdä, onko poika ensi syksynä kuinka vähissä vaatteissa pihalla, kun eskari alkaa. Tää kaveri olisi pelkissä kalsareissa, jos vaan saisi ;)

      Poista
    2. Kiitti. Ihmekkös tuo etten löytänyt.

      -T-

      Poista
  3. Oo, nautihan vapaa-ajastasi! :) Harmi ettei törmäillä messuilla, mä olen paikalla vasta lauantaina, mutta hauskaa messuilua myös!!! :)

    VastaaPoista
  4. HAuskoja messuja! Olisipa mukava päästä itsekin. Some other time. :)

    Mun mielestä Crocs-sivuilla oli jo nyt tarjouksia näkyvissä LAPSI-koodilla, joten varmasti siellä on messutarjouksia.

    Enjoy! :)

    VastaaPoista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)