lauantai 5. huhtikuuta 2014

Kesävaatehaaveilua aivastusten lomassa

Kappahl

Näin lapsimessujen kynnyksellä ajattelin pohdiskella ääneen hieman tulevan kesän vaatetarpeita. Kyllä - kesä sieltä on tulossa kovalla ryminällä, sillä ainakin meillä ihan kattopellit kolisee! Hurja tuuli tänään. Ehkäpä kevätmyrsky tuo odotetun lämpimän tullessaan?

Minä olen istunut viime päivät suurimmaksi osaksi sisällä nenäliinapinkan ja kurkkupastilliaskin välissä villasukat jalassa, sillä olen nyt kuudetta päivää kunnon kevätflunssassa. Tekstintuotto ei siis välttämättä ole ihan parhaimmasta päästä, mutta yritetään kuitenkin.

Pikaisen kaappigallupin ja pitkäkestoisen muistin kaivelun jälkeen tulin siihen tulokseen, että pojilla on kesäksi paitoja vaikka millä mitalla, mutta pyllyt paljaana saavat juosta, jollei joitakin housuhankintoja tehdä ennen kesää (vaipoista viimeistään kesällä pois opettelevalle pikkuveikalle se voisi tosin ollakin järkevää...).

Kuvat Kappahl/Lindex/Reima/Nosh/Skidi(Villervalla)/Po.p: mainittu kunkin kuvan yhteydessä.

Kappahl

Kappahlilta löysin ainakin pari kivaa sortsiehdokasta: ylimmän kuvan farkkusortsit ja nämä oranssit tässä yläpuolella. Helppoa, mutkatonta ja edullista. Tykkään oranssista. Eikä nappeja tai neppareita vaikeuttamassa pikaista puskapissalla käyntiä.

Lindex

Vaikka t-paitoja on pilvin pimein, pikkuveikalta puuttuu huppareita, jotka ovat lämpimien säiden ykköstakkeja. Jostain syystä niitä on tullut jemmattua vain isoveikalle. Tässä yllä Lindexin hauska, dinoaiheinen kuosi, josta en tosin ole aivan varma, että tykkäänkö vai en. Poika varmasti tykkäisi. Näyttää sitäpaitsi likaystävälliselle ;)

Lindex

Lindexiltä löytyy myös rentoa ja helposti puettavaa farkkusortsia. Simppelimpi malli kuin Kappahlin.

Reima

Lempparillani Reimalla on myös joitakin sortsivaihtoehtoja uudessa mallistossaan, mutta ne eivät kolahtaneet samalla lailla kuin edellisvuotiset onneksi myös jemmaan ostetut capripituiset, turkoosit uv-sortsit.

Viime kesäisiä housuista sortseiksi muuttuvia Angry Birds housuja (kuva yllä) on saatavana edelleen joitakin kokoja edullisesti reimashopin outletin puolella. Nämä pöksyt toimisivat mainiosti reissussa, kun päivällä on kuuma, mutta illalla tarvitaan suojaa säärille.


Reima



Mutta tämä Reiman froteinen Rhodes raitahuppari sen sijaan - se on lähes pakko saada! Harmi, että saman sarjan sortseja saa vain 92 cm saakka (huppareita on isoillekin). Pikkuveikalle täytyy varmaankin saada tämä puna-valkoinen ihanuus keltaisilla yksityiskohdilla. Herkullinen!


Nosh Organics

Froteesta puheen ollen, olen löytänyt yhdet aivan ihanat froteesortsit: Nosh Organics surffisortsit. Aivan ihana malli, mutta niin on toki hintakin.

Villervalla

Villervallan kesästä minua puolestaan miellyttivät erityisesti ruskeat canvassortsit. Nämä sopisivat monenlaisten yläosien kanssa.

Villervalla

Rennot farkkusortsit ovat aina paikallaan ja olisivat varmasti poikien suosiossa.

Villervalla

Puuvillainen huputon raitahuppari puna-valkoisena. Ihana! Hmm..hyvin samantyylinen kuin Reiman froteehuppari. Tämä olisi edullisempi kuin froteinen, mutta...täytyy katsoa. Ehkäpä pääsen hypistelemään tätä Villervallan raitacollegea livenä messuilla?

Villervalla

 ...ja iik, miten ihania raitasortseja! Tämä marimekkomamma on kyllä aivan myyty. Jospa näitä olisi lapsimessuilla pienessä alessa...

Villervalla

Villervallan skootteripaita on myös yksi suosikeistani (vaikkei meillä niitä t-paitatarpeita olekaan...). Hyvin samanmoinen autopaita löytyy muuten Po.p:ilta.


Po.p

Po.p:in kesämallistossa on myös kivoja t-paitoja (joita me emme tarvitse, huom!). Kovan onnen koirapaidan jälkeen olen vaan hieman skeptinen Po.p:n paitojen suhteen, joten luultavasti ihailen näitä Po.p:in kesäpaitoja vain kuvista.

Kovasti tuntuu siis olevan jo kesävaatteet ja lapsimessut mielessä! Mitenkäs teillä? Löytyykö kesämallistoista jo suosikkeja? Vieläkö viime kesän pukineet mahtuvat tenavien ylle vai onko edessä uusia hankintoja?

Viikko on siis mennyt omalta osaltani flunssassa kärvistellessä. Myös mies on käynyt läpi saman, lapset ovat (kop kop) säästyneet toistaiseksi taudilta.

Kipeänä sitä aina hetkittäin kaipaa aikaa ennen lapsia, kun saattoi taudin kurimuksessa heittäytyä sohvaan ja katsella koko päivän lohtuohjelmia tai lueskella ihanaa hömppää herkkuja mutustellen. Ja nukkua aina kun nukuttaa, keskellä päivääkin. Äidit eivät voi sairastaa, sillä arjen on pyörittävä.

Tänään on ollut himpun verran parempi vointi kuin eilen, joten josko tämä tästä alkaisi taas iloksi muuttua. Olisi syytäkin, sillä mies lähtee huomenna kuuden päivän työreissulle.

Pojat toivat minulle tänään kevään ensimmäiset, pienissä, hikisissä käsissään rutistellut leskenlehdet - ja kevätaurinko paistoi taas risukasaan :)

Pirtsakkaa viikonlopun jatkoa!

Vahteristonemäntä

4 kommenttia:

  1. Meillä tykästyttiin viime vuonna Villervallan canvashousuihin ja -shortseihin. Onneksi viime vuotiset menevät vielä tänä kesänäkin, koska tämän vuoden mallissa ei olekaan enää kuminauhan säätöä nappikiristyksellä. Ainoa säätö on tuo nauha, jonka voi soloa edestä. Ei tulisi toimimaan/pysymään jalassa meidän neidillä... Huoh! Onneksi tarkistin asian Skidistä, ennen kuin tilasin. Himoitsin nimittäin uusia värejä kyllä.

    Reimalta tilasin jo joku aika sitten harmaat housut, joista saa puntit irroitettua. Niissäkin on kyllä melkoisen paljon reiluutta vyötärössä, mutta muistaakseni oli jonkinlaista säätövaraa. Uskoisin, että tulevat olemaan käytössä paljon reissussa ja siistimpinä kesähousuina. Materiaali on kivan ohutta.

    Huppareita meillä on kaappi puolillaan. Hupparihuluna olen hamstrannut taas, vaikka osa viime kesäisistäkin mahtuu vielä. Viime kesä oli ainakin sen verran viileä, että huppareille oli tarvetta. VArsinkin vähän paksummalle Noshin froteiselle, joka oli kyllä ehdottomasti yksi viime kesän lemppareista. En ole huomannutkaan, että Reimallakin on tullut froteista tarjolle! Hieno juttu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että olet ollut tyytyväinen Villervallan canvaksiin. Meillä on tämänvuotiset canvashousut isoveikalla ja hänellä ne pysyvät ylhäällä ilman kiristyksiäkin, mutta pikkuveikalla tilanne on varmasti toinen. Harmi, että nappikiristys on poistettu, ne on niin käteviä. Varmaan hintakysymys.

      Mitkä ne Reiman housut on? Jotkut muut kuin Angryt siis?

      Hupparit on käteviä. Reimalla on muitakin uutuushuppareita kuin tuo froteinen, mutta se oli mun lemppari :) Harmi, ettei Reima oli lapsimessuilla tällä kertaa.

      Poista
  2. Tuota Reiman hupparia olen kuolannut jo kauan. Siis ne muutamat viikot mitä se on ollut nettikaupassa. Mutta aika kallis mun makuun. Jospa jostain jollain alella sais...

    Ja kappiksen oransseja sortseja katoin kans, siellä oli myös punaisia kivoja.

    Noniin, nyt sitten vaan saat itsesi kuntoon ennen messuja, että jaksat shoppailla täydellä teholla.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kallis se on munkin makuun. Mutta niin ihana ;) Katoin just, että kokoa 104 on vielä 16 kpl jäljellä, joten en pidä vielä kiirettä. Tulispa joku pieni ale kesätuotteisiin!

      Joo, kyllä tässä täytyy toipua pikaisesti täyteen messukuntoon, ettei mene vuoden paras shoppailutapahtuma ihan hukkaan! ;) Ja peukut pystyyn, ettei lapset saisi tätä tautia...

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)