keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Puolihintapäivien saalis ja kestävyyspohdintaa


Maanantai-iltana kävin ystäväni kanssa paikallisen Jesper Juniorin 1/2 hintapäivien vip-illassa. Olihan se vähän hassua mennä kutsukortin kanssa vaatekauppaan, mutta niin vain houkutti saada "parhaat päältä", että mentävä oli ;)

En tehnyt superlöytöjä, mutta jotain tuossa joukkohysteriaa uhkuvassa tapahtumassa minunkin koriini joutui. Legon tuotteita oli tarjolla runsaasti ja ostinkin molemmille pojille Chima t-paidat ja isoveikalle myös pitkäihaisen ninjapaidan. Viime aikoina äidin vaatevalintoja mulkoillut 5-vuotiaani suli tämän ostoksen nähdessään ja halasi äidin ihan ruttuun :)

Pikkuveikka sai Chima t-paidan lisäksi Tutan siniset sortsit, Reiman coolmax-sukat ja haisulisukat. Isoveikalle ostin Kivat-sormikkaat kuiville kevätkeleille ja Tähti Jonathan-välikausihousut (vaikka en niin Jonanthanin ystävä ole ollutkaan).

Nämä Jonathanin housut ostin vähän niinkuin testimielessä, sillä haluan verrata niitä Reiman vastaaviin. Meillä meni viime keväänä isoveikalla Reimatec henkselihousut puhki ja äskettäin huomasin myös tämäntalvisen Reimatec haalarin ("One" kaudelta 2012-2013, kuva alla) olevan toisesta polvesta puhki kulunut ja toisestakin melkein.

Reimatec One oli kovassa käytössä.

Isoveikalla Ticket, pikkuveikalla peritty Reima Kiddo

Myönnän, että kulutus on tällä hetkellä varmasti huipussaan, kun poika on kehittynyt motorisesti valtavasti viimeisen vuoden aikana ja on ikänsä (5 v) puolesta muutenkin aktiivisessa vaiheessa. Kiipeilee jatkuvasti kivillä ja puissa, heittäytyy jalkapalloa pelatessaan toistuvasti hiekalle ja liukui talvella jäätä pitkin. Vähäluminen talvikin rasitti varmasti haalaria keskimääräistä enemmän. Mutta kyllä silti harmittaa.

Kakkoshaalarina toiminut Ticket Baggie rugged (liukaspintainen, oranssi haalari) oli käytössä vain kotioloissa Reimatecin ollessa päiväkotihaalari. Kotonakin päälle valikoitui toisinaan Reimatec, sillä isoveikka tykkäsi enemmän helposti puettavasta (Ticketissä jumittava fleecesisus ja jäykkä vetskari) ja leikeissä paremman mallisesta haalarista, jonka jalkalenksutkin sujahtivat helpommin paikoilleen.

Vähemmällä käytöllä ollut Ticket selvisi siistikuntoisena tästä talvesta: muutamia naarmuja on polvissa ja takamuksessa ja polvet ovat yleisesti hieman kuluneet. Kestävyyttä vertailemaan en kunnolla tällä kokemuksella pääse, kun haalareiden käyttöaste oli erilainen. Ticketin kangas vaikuttaa kyllä varsin vahvalle.

Meillä on ollut joskus käytössä myös Reiman Kiddo-talvihaalareita ja ne ovat kestäneet jopa molempien poikien käytön (esim. koko 98 cm pikkuveikalla tänä talvena) ja myös erikoisvahvat Reimatec+  -housut (koko 110 cm) ovat säilyneet isoveikalla ehjinä useamman kauden käytöstä. Ehkä seuraavaksi olisikin syytä hankkia isoveikalle tänä keväänä nimellä Vahva kulkevat erikoisvahvat Reimatec-housut?

Kävittekö puolihintapäivillä? Miten teillä on tämän talven talvihaalarit kestäneet? Entä Reimat?

Vahteristonemäntä

10 kommenttia:

  1. Meillä on onnistuttu saamaan melkein kaikkien merkkien haalareista ja housuista polvet rikki; Jonathania ei kyllä pariin vuoteen ole ollut, mutta ne vaikuttivat aika kestäviltä ja menivät ehjinä seuraavalle. Ennätys oli pari vuotta sitten Reiman vk-haalari, josta polvet menivät kahdessa tunnissa sen näköisiksi kuin haalari olisi ollut jo puoli vuotta käytössä; haalari meni palautukseen. Tämäntalvinen Reimatec-haalari säilyi meillä ehjänä, kun se oli käytössä aika vähän, lumisilla pakkaskeleillä. Eniten käytössä olleet Reimatec-toppahosut ovat polvista rikki, vähän vähemmän käytetyt (haalaria enemmän kuitenkin käytetyt) Name it:in housut ovat ehjät. Ticketin toppahousut jäivät tänä talvena vähälle käytölle ja ovat vielä uudenveroiset; toivottavasti ne menevät vielä osan seuraavastakin talvesta. Toissa talvena meillä oli kovassa käytössä Ticketin haalari ja ei sekään ehjänä kestänyt. Mitään luottohousuja meille ei ole löytynyt, kaikki tuntuvat meidän pojan vauhdikkaissa leikeissä kuluvan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä kuulostaa olevan kova kulutus! Tällä teidän ja meidän kulutuksella on tosiaan oltava useampi haalari/housut, että pärjää talven.

      Kannattaa ehkä kokeilla Jonathania tai vahvempaa Reimatec-versiota. Seuraavassa kommentissa mainittiin Remun hankauksenkeston olevan huippuluokkaa.

      Poista
  2. Minä tulin puolihintapäiviltä tyhjin käsin. Tilasin tarvitsemani housut reimashopista. Kestävyydestä sen verran,että jotkut valmistajat kertovat kestävyyden sillä lukemalla. Reimatecin kestävyysarvo on 50 000. Vertailuksi travallen Remu on 100 000. Tekis mieli testata. Jonathanista ei tietoa,löytyiskö heidän sivuilta. Meillä on ainakin vielä kestäneet kaikki,vaikka käyttö on kovaa ja meno rajua. Onkohan vastaavia arvoja saatavissa Ticketiltä tai Mololta.
    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi, ettet löytänyt etsimääsi alesta :(

      Hyvin on teillä vaatteet kestäneet kovassakin kulutuksessa, jos ei ole yhtään reikiä vielä tullut!

      Remun hankauksenkesto kuulostaa tosi hyvältä. Pitäisi testata joskus käytännössä. Meillä ei ole ollut ko merkkiä vielä.

      Jonanthanin Tähti-tuotteissa mainitaan olevan 50 000/90 000 hankauksenkesto, jonka arvelen tarkoittavan ylä-/alaosan kestoa eli housujen voisi olettaa olevan tuon 90 000.

      Reimatecin vahvuus on tosiaan yleensä 50 000, kuten mainitsit, ja Reimatec+ - nimellä aiemmin kulkeneet erikoisvahvat housut ja haalarit puolestaan 80 000 (esim. kevätmalliston Vahva-housut).

      Ticketin sivuilta en löytänyt tietoa hankauksenkestosta. Myöskään Molo Kidsin hankauksenkestosta minulla ei ole tietoa.

      Poista
    2. Ja onhan nuo ihan järkyttävän kalliita, nuo reimatecit. Tilasin ne olkaimelliset, kun olin saanut pakkomielteen. Normaalihinta ois 65, mutta mulla oli koodi jolla sain kympin alennusta ja postikulut pois. Eli hinnaksi jäi 55. Mies sanoi: "Et sitten kalliimpia löytäny". Muita olkaimellisia en vaan löytänyt mieleisiä. Jesperjuniorissa ois ollu puoleen hintaan jonathanin olkaimellisia housuja, mutta niissä on huonot ne henkselit. Liian kaukana toisistaan selän puolella joten valuvat. Kevään mallistossa olivat korjanneet vian, mutta värinä ruskea ei kelvannut minulle.

      -T-

      Poista
    3. Arvokkaita ovat, mutta niin kyllä ovat muutkin vastaavat esim. Ticket (henkselihousu välikaudeksi 69 eur). Teknisillä vaatteilla on edelleen korkea hinta, varsinkin lastenvaatteissa.

      Ahaa...Jonathanissa on siis valuvat henkselit? Ilmankos niitä oli niin reilusti kaupan siellä puolihintapäivillä... No, katsotaan, pysyykö ne yhtään ylhäällä vai laitanko suoraan kiertoon. Höh :/

      Meillä isoveikka on alkanut narista henkselihousuista. Merkkiä en ole vielä vaihtanut. En tiedä, onko päiväkotikavereilla osuutta asiaan. Henkselit ovat kuulemma hankalat pukea ja jäävät helposti kierteelle jne. Vyötäröhousuja meillä kuulemma kaivataan. No, käytössä ja jemmassa on nyt kolmet henkselihousut koossa 122-128, joten kyllä niillä pitäisi vielä tämä kevät ja ensi syksy pärjätä (jollei kaikki kulu puhki).

      Poista
    4. Ainakin meiän pojalla on niin kapeat hartiat,että yhdet henkselijonathanit riitti. Hermo meni. Tän kevään housuissa oli näköjään paremmin ne henkselit aseteltu.
      -T

      Poista
  3. Ei tullu käytyä, ku ei taida meillä päin enää jjtä olla:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi. Onko tehtaanmyymälät/outletit teiltä kovin kaukana?

      Poista
    2. Hmm taitaa olla.. Netti on ainoa pelastus. Oulunsalon JJ lopetti sillon joskus vuosi sitten ja uutta ei ainakaan vielä ole tullut, eikä tääl mitään muutakaan ole :D

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)