perjantai 28. maaliskuuta 2014

Keltaiset kurahousut ja muita kevään merkkejä


Viime viikonlopun puunkaato meni jotakuinkin suunnitelmien mukaan: kukaan ei  luojan kiitos loukkaantunut, eikä omaisuudellekaan aiheutunut haittaa. Alppiruusuista katkesi muutama oksa ja hiekkalaatikon reunalaudasta lohkesi säpäle. Se on pientä, kun koivut kaatamalla saimme lisää avaruutta rakennusten väliin, vähemmän roskaa, vaahteroille tilaa kasvaa ja maaperälle ehkä hieman lisää kosteutta.

Nyt pihassa on kaksi suurehkoa, mahlaa vuotavaa kantoa, jotka luonnollisesti kiinnostavat poikasia valtavasti ;) Onneksi kumpikaan ei ole vielä kieritellyt itseään koivunmahlassa. Viime keväänä pikkuveikka tutustui mahlakantoon hyvinkin läheisesti...

Toinen kanto, joka sijaitsee lähellä hiekkalaatikkoa, jätettiin vajaa parimetriä korkeaksi ja tarkoitus olisi rakentaa siihen jonkinlainen taso päälle sekä tikkaat. Tee-se-itse kiipeilyteline tai jotain sinne päin :)
,

Teimme pikkuveikan kanssa pienen metsäretken isoveikan ollessa päiväkodissa viime torstaina. Metsä on poikien lempipaikka ja siellä kyllä omakin mieli lepää.

Hankin pikkuveikalle tänä keväänä Reiman keltaiset 104 cm kurahousut viime vuotisten tummansinisten 98 cm mentyä polvista puhki meidän kovalla kulutuksella.

Aivan mahtavan väriset nämä keltaiset kurikset ja tosi pehmeä, notkea materiaali. Kyljissä on nepparit säätöä varten ja jalan sivussa pitkät heijastimet.




Kävelimme pikkuveikan kanssa metsän läpi pellon laitaan, jossa on kiva istua kivillä ja katsella maisemia.


Äidin vieressä kivellä. Hyvin on henkseleissä säätövaraa noin 98-100 cm pojalla. Housujen koko 104 cm.

Tämä tähtipipo on niin ihana :) Kävi jo ekassa pesussakin, eikä mennyt miksikään. Ohut fleecevuori lämmitää viileinä aamuina ja on mukava ihoa vasten hikoilevalla lapsella.



Kurahousujen lahkeen alaresori on erilainen kuin aiemmin: nyt koko lahkeensuuta ei ole rypytetty, vaan lahje päättyy ohueen, mustaan kuminauhaan. Nämä oli helppo virittää saappaan varren päälle, eikä tällainen resori toisaalta ehkä kerää itseensä kuraakaan samalla tavalla kuin perinteinen resori.


Sulanutta maata on kiva kaivella: tässä on kuulemma myyrän autotalli.

Eilen löysimme ensimmäiset kankeat muurahaiset keossaan ja näimme hyttysten tanssivan. Myös krookusten ja narsissien alut ovat nousseet näkyviin. Ihana kevät :)

Ahkerasti pidetty ja kovasti tykätty punainen Reima Vacalis-haalari on käynyt sekin ensimmäisessä pesussa. Hyvin lähti lika irti. Irroitin vuorin pesua varten, enkä laittanut enää takaisin, kun säät ovat nyt niin lämpimät. Huomiseksi on luvattu 10 astetta lämmintä!


Metsäretkipäivä oli kuiva ja maakin oli jo kuivunut kulkemallamme mäntykankaalla, joten kurahousuja ei ehkä olisikaan tarvittu. Mutta kuten olen kertonut, pikkuveikka kaatuilee jatkuvasti rähmälleen milloin minnekin ja tykkään siksi suojata kuriksilla muita vaatteita tähän aikaan vuodesta.

Taas se tuli todistettua: keltainen on kaunis ja valoisa, mutta arka väri. Kurahousut näyttävät likaisilta yhden ainoan kuivan metsäkävelyn jälkeen. Tummansinisessä tai harmaassa ei näkyisi mitään vastaavan retken jälkeen. Mutta on keltainen vaan niin ihana väri! :) Minkä värisiä kurahousuja olette hankkineet? Pitääkö kurahousujen miellyttää silmää?

Tällä viikolla kävimme isoveikan kanssa elokuvissa katsomassa 3D animaation Herra Peabody & Sherman (K7). Jouduimme lähtemään kesken pois, kun poikaa ( 5 v) pelotti niin kovasti :( Minä olin alunperinkin Risto Räppääjän kannalla, mutta annoin sitten kuitenkin lapsen valita. Ei olisi pitänyt. Aikamatkailun ulottuvuudet ja huostaanotolla uhkaileva lastensuojelutäti olivat liikaa meidän isoveikalle. Luulen, että myös monelle 7-vuotiaalle. Oletteko käyneet katsomassa elokuvan?

Pikkuveikka oli samaan aikaan ensimmäistä kertaa ihan yksin yökylässä mummolassa. Veikan kanssa poika on kyllä yökyläillyt, mutta yksin ei vielä tätä ennen. Hyvin selvisi poika uudesta tilanteesta ja nautti saamastaan jakamattomasta huomiosta. Toki poika myös skarppasi kyläillessään ja kiukutteli sitten äidille kotiin palattuaan. Mutta kovasti pikkuveikka tykkäsi reissusta ja oli ylpeä, että uskalsi :)

Viikonlopun vietämme osin kotona, osin reissussa. Lauantaina nautiskelemme aurinkoisesta kevätpäivästä kotosalla, luultavasti ainakin pihan haravoinnin merkeissä. Lauantaina täytyy myös laputtaa loput ensi viikon kirpparikamoista: tyhjennän vaihteeksi omaa vaatekaappiani toimistovaatteista ajalta ennen isoveikkaa (jo on aikakin...!). Sunnuntaina suuntaamme tuttavaperheen luo, jossa pojat saavat leikkiseurakseen kolme sopivanikäistä tyttöä :)

Millaisia viikonloppusuunnitelmia teillä on?

Rentouttavaa viikonloppua! :)

Vahteristonemäntä

P.S Bella Bambinassa on kaikki Molot 30% alessa sunnuntaihin saakka. Terveisin, pandojen "suojelutyön" aloittanut ;)

6 kommenttia:

  1. Pirteät kurahousut! Kurahousut on kyllä sellainen vaatekappale, joka ei kauheesti silmiä hivele, joten saisi sitten edes olla kivanväriset ja/tai malliset ;) Meillä ei nyt ole kurahousuja ollenkaan, ja aika nopeasti meni se lälli-aika ohitse, joten ihan hyvin pärjättiin.

    Mulla olis nyt kakun paisto ja siivous tämän päivän ohjelmistossa! Huomenna sitten nähdään tuliko vankila vai tuliko joku tunnistamaton läjä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keltainen piristää aina! :)

      Mukavia ja stressittömiä juhlavalmisteluja. Kyllä siitä kakusta vankila tulee! :)

      Poista
  2. Hienot kurikset... vaikken niistä yleisestiottaen niin välitäkään. Kyllä silti meidänkin neidillä pienenä kuriksia käytin jonkun verran. Aina plussaa, jos kurikset miellyttää silmää. Keltainen sopii tuohon settiin ihan mainiosti.

    Ihania metsäkuvia! Me ei enää uskalleta retkeillä tuossa meidän talon takana olevassa metsässä ollenkaan, kun seudun koirat ovat miinoittaneet sen jätöksillään lievästi sanottuna tiheään. Kesällä onneksi saa metsäretkeillä mökillä taas ihan yllin kyllin. :)

    Viikonloppua viettelemme kotiympyröissä. Neiti kehitti loppuviikosta räkätaudin taas jostain. Eilinen meni kotoillessa ja nyt tuntuu jo vähän hellittäneen. Kuumetta tosin en ole vielä mitannut... Hauskaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Nuo koirankakat on kyllä niin ärsyttäviä metsissä ja teiden pientareilla. Miksi niitä ei kerätä pois?! Osa tietysti kerääkin kuuliaisesti lemmikkinsä tuotokset, mutta sitten on valitettavasti se toinen joukko... Ja lasten kanssa saa aina olla varovainen, eikä sekään aina riitä :(

      Pikaista paranemista ja mukavaa viikonloppua teille! :)

      Poista
  3. Meillä oli yhdet keltaiset kurikset,Rukkaa. Ne oli aina ihan karseet yhden päiväkotipäivän jälkeen! Sitten meillä oli Reimat mustana. Notkeat ja kivat mutta kestävyys huonompi kuin Rukka. Nykyään ajattelen,että ulkonäkö ei merkkaa kun kurikset on aina päiväkodissa. Minä vain pesen ne. Joten kun tykkään Rukka-kuriksista,on meillä nyt tummansiniset. Niitä saa keltaisenakin,mutta on niin hankalat päiväkodissa.
    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on totta, että päiväkotikäytössä tummat kuravaatteet on kyllä käytännöllisemmät.

      Meillä ei ole ollut uusia Rukan kuriksia, vain kirppislöytöjä, joten en osaa vertailla kestävyyttä omakohtaisesti. Puhki olemme saaneet niin Rukat kuin Reimatkin pikkuveikan rymykäytössä. Uudet Rukat voisikin testata seuraavaksi.

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)