lauantai 22. maaliskuuta 2014

Jalkapalloa, ruukkunarsisseja ja tolppakengät


Pienen takatalven jälkeen viime päivinä ilmassa on taas tuntunut selvä kevään tuoksu.

On meillä pelattu jalkapalloa toisinaan lumellakin, mutta nyt touhussa alkaa olla taas meininkiä. Ehkä se johtui kuran tuomasta lisäansiosta  - tai siitä, että isi oli mukana pelaamassa. Ja taipuuhan välikausivarustuksessa toki ihan erilailla superpotkuihin kuin toppahaalari päällä.


Varsinkin isoveikka innostui kovasti palloilusta ja viljeli päiväkodissa oppimiaan jalkkistermejä pelin tiimellyksessä ;)

Pikkuveikka harrasti toki myös lempparileikkiään: kuralätäköissä kylpemistä. Taas pestiin kurahousut sekä ulko- että sisäpuolelta.

Kuravaatteissa lukee, että ne pitää kuivata huoneenlämmössä. Tietääkö joku, meneekö ne siis pilalle kuivauskaapissa alhaisessa lämmössä? Olisi niin kätevää huristaa ne kuivaksi siellä kaikkien teknisten varusteiden kanssa.


Aurinkoisen ja lämpenevän sään kunniaksi joimme iltapäiväkahvit terassilla - meidän tapauksessa siis teet ja mehut. Hetken tarkeni jo olla ihan hanskoja! Isoveikasta tämä oli selvä kesäkauden aloitus :)


Pikkuveikkakin tarkeni nykertää piparinsa paljain käsin :)




Isoveikka innostui kaivelemaan sulavaan maahan kuoppia ja piilottamaan niihin kaikenlaisia "aarteita". Tiedä, mitä meidän pihasta vielä joku päivä löytyy. Voi kuulemma tulla eteen vaikka dinosauruksen luuranko!

Tänään meillä valmistauduttiin huomiseen puunkaatoon testaamalla vuokraamosta haettuja tolppakenkiä ja turvavaljaita. Siis mies testasi ja isoveikka koputteli keittiössä touhuavalle äidille ikkunassa, että tule äiti kattomaan, kun isi menee oravana puuhun! Kieltämättä hirvitti ja varsinkin huominen hirvittää: kaadettavat koivut ovat suuria ja hankalissa paikoissa. Luultavasti joudutaan pilkkomaan pystyyn. Onneksi pappa tulee avuksi. Silti hirvittää.

Minä istutin kevään ensimmäiset ruukkunarsissit terassille ja ulkoilutan kukkia päivisin ja otan ne yöksi olohuoneen nurkkaan lämpimään, etteivät poloiset palellu. Hullun hommaa, mutta kukkia on saatava ulos tähän aikaan vuodesta! Yöpakkasista huolimatta. Löytyykö muita höyrähtäneitä? ;)

Illalla saunoimme koko perheen kesken. Pojat alkavat viimein päästä saunomisen makuun ja viettävät jo aikaa muuallakin kuin ovenraossa ;) Jaksavat istua hetken lauteilla ja välillä läiskyttelevät ammeissaan kylpyhuoneen puolella pillimehuja hörppien. Uusin huvi on leikkiä viileässä lattianrajassa lauteiden alla ja roikkua lauteiden tukirakenteissa. Tänään tarettiin jopa jäähdytellä ulkona terassilla pariin otteeseen!

Miten teidän viikonloppu on sujunut? Mitä lapset leikkivät pihalla tähän aikaan vuodesta?

Leppoisaa viikonlopunjatkoa!

Vahteristonemäntä

6 kommenttia:

  1. Ihania lauantaipuuhia teillä! Me retkeiltiin purolla ja juotiin siellä mehut. :) Samanlaisia ulkoleikkejä täälläkin toteutetaan: jalkapalloa ja kuraleikkejä. Pian pääsee kunnolla leikkimökkiin kokkailemaan.
    Innostuin muuten viime postauksestasi niin, että tiemme vie tulevalla viikolla sea lifeen! Kiitos siis esittelystä! <3
    Ihanaa huomista sunnuntaita teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa Sea Life-reissua teille! Pojat varmasti tykkäävät :)

      Poista
  2. Ei ne kuravaatteet pilalle mene kuivauskaapissa. Ne on valmistajien ylivarovaisia ohjeita. Tosiaan, miedolla lämmöllä uskaltaa laittaa. Meillä oli eilen eka kertaa mikstuuratakki päällä ja ai kun mun silmäni nautti siitä! Se on ihana tuo raitakuosi ja värit.

    Meidän poika on nauttinut saunomisesta noin 2-vuotiaasta lähtien. Pienempänä piti oikein huolehtia, että välillä pitää käydä vilvoittelemassa. Ja saunajuomaa hörppiä.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valmistajilla on tosiaan tapana lisätä vaatteiden hoito-ohjeisiis jos jonkinlaisia varoituksia... Taidan alkaa "kaapittaman"kuriksia ihan huoletta, kun en muutenkaan pidä lämpötilaa korkeana.

      Mikstuuran/kirjon väreissä silmä lepää :) Hieno kuosi, johon ei ihan heti kyllästy.

      Toiset on kovia saunojia pienestä pitäen. Meillä ei ole viety pikkuveikkaakaan saunaan säännöllisesti, kun isoveikka ei välitä kuumuudesta. Oli tullut niin tavaksi saunoa vain aikuisten kesken lasten mentyä nukkumaan, etten osannut tapaa edes kyseenalaistaa. Nyt on isoveikka alkanut itse pyydellä saunomista :)

      Poista
  3. murrr. Mä oon yrittäny ties kuin kauan liittyä lukijaksi mut tää ei päästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi. Mikähän siinä kiikastaa? Jollain muullakin oli joskus ongelmia, mutta onnistui sitten lopulta. Mulla ei kyllä riitä tekninen osaaminen neuvontaan. Onko bloggerilla jotain helpparia?

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)