tiistai 14. tammikuuta 2014

Lumen lumoissa


Niin upea talvipäivä, että ulkoilimme pitkästä aikaa kahteen otteeseen! Tekipä hyvää meidän energisille veljeksille päästä touhuamaan taas oikein kunnolla :)

Pakkasta 15 astetta ja aurinko paistoi. Oikein tunsi, miten omat energiavarastot täyttyivät aurinkoenergialla. Lunta on vain pikkuisen, mutta onpa kuitenkin. Viimein!





Isoveikalla päällä Ticket Baggie Rugged, väri red orange. Muuten olen oikein tyytyväinen tähän liukaspintaiseen (lumi ja lika ei tartu) värihehkuhaalariin, mutta nuo lahkeiden vetoketjut ovat täysin turhat ja avautuvat koko ajan itsestään. Nähtäväksi jää, meneekö lumi kenkiin, kunhan saadaan niitä nietoksia jossain vaiheessa.

Kengät Reimatec viime vuoden mallistosta. Rukkaset Reima Kiddo, villasekoitevuoriset jo parin talven takaa ja toimivat edelleen :) Pipo kuluvan kauden malliston hauska valetaskullinen Harty, joka olisi saanut olla koko 52 eikä 54: valuu leikkiessä silmille. Pojan pää mitattu marraskuussa neuvolassa 52,7 cm. Pipoissa ei pitäisi ostaa kasvunvaraa...

Pikkuveikka touhuaa isoveikan vanhassa Reima Kiddo-haalarissa ja viime kauden fleecevuorisessa villapipossa, joka on hänellä käytössä jo toista talvea peräkkäin. Loistava malli! Rukkaset samanlaiset Kiddot kuin isoveikalla. Oikein lämpimät oli pienet kädet noissa rukkasissa, vaikka oli tosiaan 15 asteen pakkanen.






Oma pukeutumiseni ei ole selvästikään pysynyt pakkasasteiden perässä. Aamupäivällä tuikkasin vain Kuomat tavallisten villapohjasukkien päälle ja ihmettelin, kun varpaita kipristeli kameran takana seisoskellessa. Villasukathan nyt olla pitää. (Pojilla oli kyllä ihan lämpimät varpaat pelkissä villapohjasukissa, kun he ovat jatkuvasti liikkeessä)

Erätukusta hankkimani henkselitoppikset toimivat hienosti 15 asteen pakkasessa, alla vain puuvillapitkikset. Iltapäiväksi lisäsin vielä väliin polyesteriset jumppahousut. Nämä toppahousut ovat olleet yksi parhaita hankintoja aikoihin. Malli on mukavan väljä lasten ja kameran kanssa kykkiessä, suojaa selän, kangas vedenpitävä ja hintakaan ei ole yhtä huimaava kuin urheilukaupoissa. Suosittelen.

Vanha kevyttoppatakki sen sijaan oli turhan ohut näille keleille, vaikka fleeceä sen alle puinkin. Huomenna vedän niskaan paksumman takin tai jopa kunnon pilkkihaalarin (joka on oikeasti talvityöhaalari): on muuten ihan ehdoton mäenlaskuasu aikuisella. Ei mene lumi selkään. Haalarilla on tosiaan etunsa ;)








Auringon laskiessa ja sinisen hämärän laskeutuessa kävimme vielä koulun pihalla keinumassa ja etsimässä lumisempia mäenlaskupaikkoja. Koulun kentälle jäädytettiin parhaillaan luistinrataa. Milloinkohan päästään kokeilemaan? :)

Nyt on taas isoveikan pitkä viikonloppu ohi ja huomenna on viikon eka päiväkotipäivä. Aamulla siis tiedossa kiukuttelua, kun joutuu heräämään aikaisin ja lähtemään ripeästi. Huoh. Nuhaisen pikkuveikan kanssa ollaan joko kotona tai sitten pyörähdetään pikaisesti alessa. Jesper Juniorissa olis nyt niitä himoitsemiani Reiman toppahousuja alehinnoin ;)

Aurinkoisia ulkoilukelejä ja mukavaa viikonjatkoa toivotellen,

Vahteristonemäntä


5 kommenttia:

  1. Ihania talvikuvia! Mulla harmitti eilen kun ei ollut kamera mukana, kun oli niin kaunis päivä... Jos tänäänkin aurinko pilkahtelee, niin pitää lähteä kameran kanssa! :)

    Mä tarttisin jotkut untuvatoppahousut, olen niin viluinen! Toppahousut on kyllä ihmeellisen ohuita, kun niitä tuolla kaupassa kopeloi! Mulla on kahdetkin urheilumerkin toppahousut, mut erityisen lämpimiksi en niitä koe..

    VastaaPoista
  2. Ainiin ja onpa pölhöt noi vetskarit lahkeissa! Onneksi meidän Ticketeissä ei ole!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Uusi kamera pysyy kyllä huomattavasti paremmin poikien perässä kuin tuo vanha ruppana!

      Urheilutoppahousut ei minuakaan lämmitä (ja mallit on usein kummallisia), siksi juuri etsin noita vaihtoehtoja ja törmäsin noihin erätukun pöksyihin. Oi, untuvahousut olis kyllä ihanat!

      Jatkossa vältän kyllä vetskarilahkeita. Perusbaggie on parempi kuin tuo "rukattu" versio.

      Poista
  3. Upeita kuvia! Ja on kyllä tosi hienon näköinen tuo oranssi haalari näin lumen aikaan. Lahkeet vain kuulostavat oudoilta, onko siinä ajateltu slalom-monoja, kun muita syitä en tuollaiselle vetoketjulaajennukselle keksi?

    Oih, ihan oikea talvi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Nyt on kyllä paljon mielekkäämpää kuvata, kun on tuo järkkäri. Paljon on kyllä vielä opittavaa, mutta pikkuhiljaa...

      Oranssi on ihana. Tykkään kovasti!

      Minäkin on pohtinut, että mikä idea noissa vetoketjullisissa lahkeissa oikein on. Käyttääkö jotkut sitten niin paksuvartisia kenkiä. Laskettelumonot tosiaan vaativat tilaa, mutta olisiko sitä huomioitu tuollaisessa lasten haalarissa kuitenkaan?

      Isoveikan vanhassa Reiman Kiddo-haalarissa, joka on nyt pikkuveikan käytössä, on myös vetoketjut lahkeissa. Nekin tuppaavat hieman aukeamaan, mutteivat onneksi paljon. Ticketin lahjevetskarit ovat niin löysät, että aukeavat herkästi.

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)