maanantai 13. tammikuuta 2014

Alesta jemmattua


Jemmat, joita ei pitänyt enää tehdä. Tässä ne taas ovat. Niinhän siinä taas kävi, kuten arvata saattoi: alennusprosentit sekoittivat emännän nupin ja niin sitä klikkailtiin taas toppaa jemmaan vuoden päähän pankkitunnukset vinkuen!

40 % alennettu hinta tuntuu sellaiselle, ettei sitä voi ohittaa, saati sitten 50 %. 30 prosenttiakin laittaa miettimään, että nyt kyllä kannattaisi. Siinähän säästää! ;)

Pikkuveikalle hankin seuraavaksi talveksi himoitsemani haalarin: Ticket Baggie North, väri "caribbean sea". Vieressä roikkuu toinen suosikkini, reimashopista tilattu Reimatec Zapp turkooseilla ja sinisillä kuvioilla.

Molemmat haalarit ovat muuten kokoa 104 cm; Ticket on tosiaankin reilua mitoitusta. Reima on mukavasti kaventunut takavuosista ja malli on muutenkin moderni. Suorassa lahkeessa on vaan aina se jännitys, että koon on oltava just eikä melkein. Resorilahje antaa vähän anteeksikin.

Tykkään molemmista tosi paljon! Yllätys oli, että Reimatec Zapissa on lumilukkojen lisäksi vielä jalkalenksutkin. Sellaiseen yhdistelmään en olekaan vielä törmännyt. Kumpi on koti- ja kumpi päiväkotihaalari?


Turkoosin kaveriksi ajattelin talvella 2014-2015 yhdistää ruskeaa. Reiman Harty-pipo valetaskulla ja Angry Birds-rukkaset. Pöllöpipo (Jonathan) vetosi kuva-aiheellaan ja pääsi meille, vaikken muuten Jonathanista niin välitäkään. Testasin Jesper Juniorissa, että pipo sopii ainakin turkoosin Ticketin sävyyn (kuvassa näyttää ihan muulta). Nämä asusteet olivat 40 % alessa Jesper Juniorissa.

Harty-pipo on tuttu isoveikalta tältä talvelta ja tuollaiset Angry-rukkaset on hankittu myös isoveikalle seuraavaksi talveksi. Vaikuttavat olevan Reiman tuttua ja lämpöistä Kiddo-laatua uudella kuva-aiheella.


Sitten se varsinainen syntiinlankeemus...Isoveikalle Reimatec Mero-takki ja Heath-housut. Herkullinen vihreän, ruskean ja keltaisen yhdistelmä vai mitä? Olen miettinyt näitä siitä saakka, kun Poikien tyyliin Mia tämän yhdistelmän toppavaatepostauksessaan esitteli. Vuoden päästä talvella meidän isoveikka on jo eskarilainen ja silloinhan ilmeisesti käytetään jo kaksiosaisia talvivaatteita, vai miten teillä?

Takki oli Jesperissä 40% alessa ja housuihin olin jo aiemmin törmännyt Sokoksella ja kotiutin ne nyt niukahkolla 30 % alennuksella. Mutta tuota kokoa 128 cm ei tule jäämään alennusmyynnin loppusuoralle, uskottelin itselleni.

Viime kerrasta viisastuneena pidän nyt laput kiinni vaatteissa ihan siihen asti, kunnes pojat ne aikanaan pukevat pakkasille. Ihan vain siitä syystä, että jos koko (tai malli) ei sovikaan, on vaate helpompi myydä eteenpäin. Näin ainakin itsestä tuntuu.

Isoveikka muuten tykkäsi kovasti omasta tulevasta setistään, varsinkin noista housuista :) Toivottavasti tykkään itse näistä vielä vuoden päästäkin!

Jesper Juniorista vinkattiin, että tällä viikolla olisi kaikki Reiman toppahousutkin alennettu 30 %. Täytyy vissiin lähteä metsästämään mustia tai ruskeita henkselimallisia, jalkalenkillisiä Reimatec Rehti- tai Ryhti-housuja (jälkimmäinen on erikoisvahvaa kangasta). Myös lumipussilliset, suoralahkeiset Mitja-housut vaikuttivat livenä oikein päteville. Ne edustavat Reima Kiddo-tyyppiä eli tärkeimmät saumat teipattu ja kangas vahvempaa kuin normihousuissa.

Vai malttaisiko sitä odottaa reimashopin housualea? Sitten ei kuitenkaan ole enää kokoja ja värejä jäljellä...

Niin. Eikä tässä vielä kaikki. Mutta muista alelöydöistä lisää sitten, kun paketit kulkeutuvat lähikaupan postin kautta kotiin.

Aivan upeaa, että talvi voitti viimein syksyn ja saimme valkoisen maan. Sentti lunta riittää tuomaan valon ja raikkauden. Mäenlaskuun olisi mukava saada vielä hieman lisää, mutta kohtuudella kiitos. Pakkasta on tällä hetkellä jo 15 astetta ja olen kaiken iltaa työntänyt puuta sekä takkaan että hellaan. Pakkasella on siis myös työllistävä vaikutus, mutta tässä vaiheessa talvea puulla lämmittäminen ei vielä onneksi maistu puulta.

Mukavaa uutta viikkoa! :)

Vahteristonemäntä

18 kommenttia:

  1. Ihania löytöjä! :) itsekin lankesin Lekmerin alennuksiin ja ensi talveksi löytyi molemmille toppaa, tosin Nooan uutuuksia käytetään luultavasti jo tänä talvena, vaikka hieman reiluja ovatkin. Poju on kasvanut yhtäkkiä huimasti ja viimevuotinen kaksiosainen puku, joka on nyt toiminut kakkospukuna, on yhtäkkiä jäänyt pieneksi.. Tilasin mustat HellyHansenin henkselihousut -30% lekmeristä ja tosi laadukkailta vaikuttavat!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin lankesin näiden lisäksi myös Lekmerin aleen ;) Paketti matkalla vielä.

      Pojat kasvavat tosiaan kuin kesäheinä! Vaatteet ovat ihan yhtäkkiä pieniä. Meillä jäi housuista koko 116 cm käytännössä kokonaan väliin. Vuodessa on tullut viime vuosina isoveikalle 8-9 cm isää pituutta!

      HellyHansen kuulostaa mun korviin laadukkaalle, kokemusta ei mulla ole. Mitä muuta löysit alesta? :)

      Poista
    2. Nuutille tilasin Reiman vaaleanharmaat henkselitoppahousut, ja olipa niissä ihana pinta, hopeisenharmaa. Nooalle tilasin samaa sävyä karvahupullisen toppatakin noiden hellyhansenien kaveriksi sekä vuorelliset kumisaappaat. :)

      Poista
    3. Kiva, että tykkäsit Reimoista. On ne vaan niin ihania :)

      Minä olin kahden vaiheilla just sen harmaan karvahupullisen ja punaisen kanssa - päädyin lopulta punaiseen. Matkalla ovat vielä.

      Poista
  2. Onpas haalareilla kokoeroa! No sen toki tiesinkin että Ticket on reilua, että ei sinänsä yllätä :) Hyviä hankintoja olet tehnyt!

    Meillä on ensi talven eskarilaiselle haalaria ensisijaisesti ajateltu (nopeampi ja helpompi itse pukea) - itse asiassa meillä nuo koululaiset halusi haalarin vielä kouluunkin, tyttö ekalle ja poika jopa kolmannelle saakka juuri tuon nopeuden takia (kiiiiiire välkälle) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen henkilökohtaisesti haalarin kannalla. Nopea ja helppo pukea, eikä taatusti mene lunta selkään möyriessä hangessa.

      Ihanaa, että teidän lapset tykkäävät haalareista :)

      Luultavasti hankin isoveikalle toiseksi toppa-asuksi haalarin. Itsellä oli aikanaan haalari vielä neljännellä luokallakin, muistaakseni :)

      Poista
    2. ...ja itseasiassa elättelen toivoa, että oranssi Ticket mahtuisi kaksi talvea, kun on kuitenkin aika reilu edelleen. Lahkeet kyllä riittävät, mutta niska-haaramitta on näillä pitkäselillä se, joka ekana kinnaa. Katsotaan.

      Poista
  3. Tosi hyviä hankintoja, ja varmasti näyttävät hyviltä vielä vuodenkin päästä talvella. :)

    Minä olen nyt aika hyvin vältellyt toppa-alet, ja suuntaan katsetta tulevaan kevääseen. Pitäisikö neljävuotiaalla vielä olla vk-haalari vai olisiko takki+housut kätevämpi... Hmmm...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Toivotaan tosiaan, että hankinnat miellyttää vielä pitkään ;)

      Minäkin mietin jo vähän tulevaa kevättä. Isoveikalle ei tarvita ilmeisesti mitään, mutta pikkuveikalle kylläkin. Meillä on ollut välikautena yleensä sekä haalari että takki+housut setti. Haalari on kätevä ulkoillessa ja kaksiosainen taas kaupoilla ja vierailuilla ym.

      Poista
  4. Kivoja ostoksia! Onko tuo Zapp-haalari vastaa kokoaan?
    Meille kotiutui syksyllä ekaluokkalaiselle Reiman Luno-haalari ja se oli tosi naftia kokoa! Piti vaihtaa suurempaan.
    (Lisää täällä: http://poikastenelamaa.blogspot.fi/2013/09/reimatec-luno-sovituksessa.html)

    Meillä myös viime vuonna eskarilaisella haalari pääasiallisesti käytössä. Samoin tänä vuonna koulussa, varsinkin nyt pakkasilla, tahtoo haalarin. Se on niin nopea ja helppo pukea.
    Pienemmälle tulee varmasi vielä ensi vuodeksi eskariin haalari.
    Takki-housu yhdistelmää toki löytyy, mutta eskarissa ei tainnut olla isommalla montaa kertaa päällä. :) Kiire on kova! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, onpas Luno ollut niukka kooltaan. Kiitos tiedosta.

      Täytyypä muuten sovittaa tuota Zappia pikkuveikalle! En edes osannut ajatella, että jos se onkin niin niukkaa kokoa, ettei mahdukaan enää vuoden päästä. Tarkistetaan.

      Kiva kuulla, että teilläkin on haalari eskarissa ja vielä koulussakin. Se on kyllä kätevin lapsen talviasu. Ja sitäpaitsi mun mielestä on hullua, että lapsista tehdään pikkuaikuisia aivan liian varhain.

      Poista
  5. No onpas yllättävänkin paljon kokoeroa, kun on noin silminnähtävä!!
    Me hankitaan kyllä eskariin ensi talvelle haalari. Minusta se on kätevä ja lapsikin tykkää. Olen töissä eskariryhmässä huomannut, että ehkä 95% eskarilaisista käyttää ainoastaan kaksiosaisia toppapukuja. Suuntaus on muuttunut. Joitakin vuosia sitten lähes kaikilla päiväkoti-ikäisillä oli haalarit, myös eskareilla. Johtuisiko siitä, että vanhemmat eivät halua ostaa kahta toppa-asua ja kaksiosainen on kätevä kaupoilla yms. Meillä siihen tarkoitukseen ostetaan alesta joku edullinen kaksiosainen puku.

    Katselinkin Jesper Juniorissa, että tämän vuoden mallistossa suoralahkeisissa on myös lenksut. Hyvä niin.

    Onko muuten kaikissa Ticketin haalareissa sisäpuoli fleeceä? Minä tykkään liukkaammasta pinnasta, ehkä siksi jämähtänyt reimaan.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sano muuta! Voisi luulla, että haalareissa on eri kokonumerot!

      Tätä olen itsekin katsellut: suurimmalla osalla eskarilaisista on tosiaan kaksiosainen toppa-asu, ainakin täällä meidän päiväkodissa. Luulen, että suuntaus liittyy enemmän lasten pukeutumisen muuttumiseen yleensä. Lapset (varsinkin tytöt) puetaan kovin varhain pikkuaikuisiksi ja siihen ajatukseen ei kyllä haalari istu. Toki osalla on tosiaan vain yksi toppa-asu ja se on varmasti paras kaksiosaisena, että toimii eri tilanteissa.

      Juu, suoralahkeisten lenksut ovat enemmän kuin tervetulleet :)

      Nyt en osaa kyllä sanoa, onko kaikissa Ticketeissä fleecevuori. Tässä isoveikan oranssissa (baggie rugged) on liukkaat hihat ja lahkeet, vartalossa fleece. Vaikuttaisi menevän nopsaan pojan päälle. Tuon pikkuveikan turkoosin haalarin (baggie north) sisäpuolelle en ole vielä edes kurkistanut.

      Ticketin liukas ja vahva pintamateriaali ja upeat värisävyt saivat minut ottamaan merkin Reiman rinnalle. Katsotaan, miten toimivat meillä käytössä tänä ja seuraavina talvina.

      Poista
    2. Sivusta huikkaan, että Othellossa (ei north malli) on liukas vuori :)

      Poista
    3. Kiitos tiedosta :)

      Onko Othello sitten ulkopinnaltaan sellainen matta? Vai onko niitäkin liukkaita?

      Poista
    4. Ok. Kiitti. Just taisin sitten katsoa kaupassa sitä othelloa, mutta unohdin kurkistaa sisäpinnan. Kun olin ajatellut etten ensi talveksi jemmaa, mutta ois ollu semmonen musta othello (koska oli matta) puoleen hintaan. Jäi kaihertamaan, mutta toisaalta saatan kyllä pysyä suunnitelmassani ostaa vasta ensi syksynä/talvena haalari jostain alesta...

      -T-

      Poista
  6. onhan ainakin Molo Polaris haalarissa sekä lumilukot että jalkalenkit

    VastaaPoista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)