torstai 5. joulukuuta 2013

Suloista juhlahumua


Ja taas puhalletaan kynttilöitä!

Kun kauhu-teemallisista kaverisynttäreistä oli selvitty, oli vuorossa voileipäkakun teko seuraavan päivän sukusynttäreitä varten.  5-vuotiasta isoveikkaa juhlittiin siis jo toistamiseen. Toiset perättäiset juhlat menivät jo ihan rutiinilla ja samaa suklaista haamukakkua syötiin näissäkin kekkereissä. Mummo teki tuon isoveikan toivoman ihanan mansikka-kermakakun, joka näkyy yläkuvassa. Sitä pitää aina olla.

Jokavuotiseksi perinteeksi muodostunut kylmäsavulohi-katkarapuvoileipäkakku onnistui hyvin, vaikka jouduinkin, myöhäisen kauppareissun vuoksi, käyttämään hieman erilaista paahtoleipää ja tuorejuustoa, mitä yleensä. Hyvin maistui vieraillekin :)

http://www.k-ruoka.fi/reseptit/katkarapu-lohivoileipakakku/


Vasemmalla koristelua ja ongintamateriaalia. Sama kauhu-teema toistui osittain myös sukujuhlissa. Silloin kahvipöydässä oli kuitenkin perinteinen valkoinen liina ja mustat jätesäkit peittivät vain noutopöydän pintaa.

Oikealla sokerimassahaamujen työvaiheet. Haamut kuivuivat foliotukien päällä haluttuun muotoon. Haamut olivat kohtuullisen helppoja valmistaa. Uskallan toistekin. Haasteellisinta oli saada osa haamuista kuivuttuaan ehjinä irti foliotuistaan. Onneksi 2/3 irtosi lakanat ehjinä. Kinuskikissalla on tarkemmat ohjeet haamujen näpertelyyn.

Oletko askarrellut koristeita sokerimassasta?



Sunnuntain sukulaissynttäreillä oli oman perheen lisäksi 11 vierasta. 7 puuttui normiporukasta. Kaikki lapset saivat lahjoja kuin jouluaattona. Pikkuveikka hoki kokoajan tohkeissaan "Minä pääsee synttä!" :) Kerrankin hän pääsi mukaan isoveikan juttuihin. Päiväkotiin, liikkariin ja toimintaterapiaan kun ei ole pienellä ollut asiaa.

Vihreä radio-ohjattava monsteriauto, lahja perheeltä, näkyy yllä olevissa kuvissa.  Siitä pikkuveikka vasta olikin kateellinen. Voi pientä. Onneksi isoveikka antoi jalosti pienen painella välillä eteenpäin-nappia. Ja nyt on ekat patterit ajettu loppuun, eikä kukaan ole ehtinyt vaihtaa vielä uusia ;)



Isoveikka nautti täysin siemauksin juhlakalun roolistaan. Hän sai lahjaksi mm. lumipotkulaudan (Stiga Snow Kick), teknisen kerraston, boxereita, t-paitoja, kello-/viikko opetuspelin, tehtäväkirjan ja tussit sekä Lego Chima-hahmon.

Lumipotkulauta taisi olla mieluisin lahja ja sillä on jo kurvailtu pihassa. Aika hyvin isoveikka uuden menopelinsä hallitsee, kun on kokemusta tavallisesta pyörällisestä potkulautamallista entuudestaan. Onko muiden toivelistalla tätä Stigan uutuutta?

Isoveikan mielestä juhlissa oli kuitenkin parasta "syöminen" eli se, kun sai kerrankin syödä vapaasti herkkuja mahan täydeltä! :)

Huomenna on taas juhlapäivä: itsenäisyyspäivä. Miten meinaatte viettää arkivapaan/pitkän viikonlopun? Juhlitteko itsenäisyyspäivää jotenkin erityisesti?

Me ollaan ihan kotosalla perheen kesken ja syödään vähän paremmin. Kai sitä tulee taas katsottua linnanjuhlia toisella silmällä. Katsotteko linnan juhlia?

Lauantaina menemme isovanhempien kanssa pikkujoululounaalle, jonne on tulossa itse joulupukkikin!

Mukavaa pitkää viikonloppua! :)

Vahteristonemäntä

2 kommenttia:

  1. Huh, on teillä ollut hulinaa! :D Hienot nuo haamukoristeet! En ole koskaan tehnyt sokerimassasta mitään, ehkä joskus voisi yrittää...

    Ajattelin tsekata linnanjuhlat kyllä. Mitä ihmettä ne ovat tänä vuonna laittaneet sinne päälle...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sokerimassa oli helpompaa muotoiltavaa, kuin odotin. Pitää vaan muistaa laittaa aina tomusokeria alustalle, missä kaulitsee massaa. Seuraavaksi voisin yrittää tehdä jotain ihan muovailemalla. Olis tuolla kaapissa värikkäitä massoja jemmattuna, joissa päiväykset paukkuu pian.

      Joo, pukeutuminen on kyllä tärkeä/tärkein seurattava linnanjuhlissa, tietysti ;)

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)