sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Pikkujouluissa

 
 
Oikeaan jouluun on enää pari yötä aikaa, enkä ole muistanut kertoa ollenkaan meidän pikkujouluista!

Kävimme joulukuun puolivälissä pikkujoululounaalla isovanhempien kanssa. Juhla on tuttu jo omasta lapsuudestani, jolloin kyseiset pikkujoulut olivat suuri tapahtuma kymmenine ympäriinsä kirmaavine lapsineen. Tänä päivänä paikalla on enää kourallinen juhlijoita, mutta samalla kaavalla mennään edelleen: hyvää jouluruokaa, musiikkiluokkien kuoron lauluesitys, joulupukin vierailu ja kahvit. 
 
Juhlapaikka oli tunnelmallinen, vanha kartano ja tuolloin oli vielä luntakin jouluista tunnelmaa luomassa. Oletteko käyneet pikkujouluissa työpaikan/perheen kanssa/juhlineet pikkujoulua kotona?
 
 

Pojat tietysti jännittivät joulupukkia ja pukin tuomisia. Jokainen lapsi sai herkkupussukan. Isoveikka muisti jo kuvion edelliseltä joululta, mutta pikkuveikalle joulupukin vierailu oli iso juttu. Huvittavaa oli, kuinka hän  oma-aloitteisesti jutteli joulupukin kanssa ja kertoili pukille käyneensä äitin kanssa kirpparilla ;)
 



Hankin pojille jouluasuiksi Zalekuan tonttu-puvut Citymarketista. Ne ovat pehmeää, helposti huollettavaa velouria. Asuun kuuluu housut, paita ja lakki. Velourlakki on vaan kovin lämmin näiden kuumaverikköjen päässä, joten lakit lensivät aika pian äitin kassiin... Nämä asut päällä otimme myös joulukorttikuvat tänä vuonna.

Näitä asuja voidaan käyttää joulunaikaan erilaisissa tapahtumissa ja aattona kotona. Emme harrasta juhlapukeutumista kotona jouluna, vaan silloin ollaan mukavissa olovaatteissa. Miten te pukeudutte jouluna? Haluavatko lapset pukeutua tontuiksi?


Lahjapussukassa oli omena, mandariini, suklaapatukka, karkkiaski ja tarroja. Jotain niistä jäi kotiin kannettavaksikin ;)


Nämä lakit eivät ole tonttupukuun kuuluvat, vaan perinteiset trikoolakit. Toimivat paremmin meidän lämminverisillä.

Isoveikalla on ekaa kertaa päällä Reiman keltainen parkatakki. Se on niin ihana! :) Pojan omasta mielestä takki tosi on liian iso, kun ei ole tottunut pitkähelmaiseen takkiin. (koko 122 cm, pojan pituus 119,5 cm) Väri onneksi miellyttää kaikkia! ;) Pikkuveikan Reiman Obos-takki on ollut päällä jo useamman kerran.

Tosiaan, enää pari yötä jouluun! Minulla on edelleen vatsa aivan sekaisin, samoin pikkuveikalla. Heikottaa, huippaa ja uni maittaa. Vatsan tila vaikuttaa niin tuntuvasti koko kroppaan! Löysin äsken onneksi laukun pohjalta muutaman Imodiumin (ripulilääke), jospa niillä saisin tilanteen viimein asettumaan. Alkaa mennä hermo tähän tautiin...

Joulua on kuitenkin järjesteltävä, vaikkei voimia olekaan. Äidit eivät voi jäädä sänkyyn makaamaan! Kinkku on parhaillaan uunissa ja seuraavaksi laitan laatikkoperunat kiehumaan.  Lanttulaatikon paistoin eilen valmiista soseesta, porkkanalaatikon ostin valmiina. Miesväki lähti  hetki sitten hakemaan etukäteen valittua kuusta mökiltä. Mies saa siivota huomenna, jos villakoirat alkavat haukkua ärsyttävästi. Minulla ei ole voimia imuroida.

Onko jollain ennakkotietoa, milloin Ticketin ale alkaa? Turkoosi haalari pikkuveikalle on tällä hetkellä ainoa alesta kyttäämäni tuote. Isoveikan oranssi on vakuuttanut minut ja olisi kiva saada seuraavaksi talveksi pikkuveikalle samanlainen, mutta se ihana turkoosi. Metsolan sivujakin olen silmäillyt, mutta vointi ei nyt riitä innostumaan (plus tili kolisee tyhjyyttään tässä vaiheessa kuuta).

Mukavaa sunnuntaipäivänjatkoa! Toivottavasti pysytte terveinä!

Vahteristonemäntä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)