keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Raketti kuuhun (tai ainakin päiväkotiin)


Kun noita uusia, hiukkasen elastaanilla paranneltuja Maxomorria on niin kovin mainostettu siellä sun täällä, päätin minäkin hankkia meille yhden uutuuden testattavaksi, kun Poikien tyyliin-blogista sai vielä sopivasti alekoodin Tenavalinnaan.

Harmaita raketteja mustalla pohjalla ja keltaiset resorit. Taisin langeta juuri tähän paitaan lähinnä noiden herkullisen keltaisen resorien takia ;) ja toki myös siksi, että isoveikka tykkää avaruusjutuista. Isin vanhat avaruuslegot ovat viime aikoina levinneet ympäriinsä.

Musta väri on myös tietyllä tavalla "piristävä" poikkeus pojan kovin riemunkirjavassa vaatekaapissa. Mielenkiintoista nähdä, miten materiaali ja väri käyttäytyy pesussa. Musta kun yleensä vanhenee nopsaan.


Paita on kooltaan 122/128 ja poika noin 118 cm. Tästä olisi varmaan riittänyt edellinen kokokin, mutta hiharesorit mahdollistavat näinkin reilun koon valinnan, varsinkin pitkäselkäisellä lapsella. Kyllä tästä näkee, että äiti se on taas ostanut kasvunvaraa, mutta mitä siitä ;) Järkevää!(?)


Meillä ei ole tämä paidan kanssa kuin yhdet sopivat housut (koska kaikki on vihreää, oranssia ja ruskeaa...) ja ainoat harmaat olivat pesussa kuvia otettaessa. Keltaiset housut olisivat hauskat. Mustat ovat ostoslistalla.

Syksyn Villervalla uutuuksia on myös klikattu meille päin. Valitettavasti musta velourhousu koossa 122 oli loppu :(  Kertoilen Villervalla hankinnoista tarkemmin, kunhan posti kiikuttaa ne tänne vahteristonmäen perukoille! :)

Mutta entä mitä kuuluu nyt pari kuukautta päiväkotielämää tarponeelle isoveikalle?

Päiväkotielämä on parin kuukauden aikana nivoutunut osaksi viikkoamme ja isoveikka ei väsy siellä enää kohtuuttomasti, vaan poika on kotiin hakiessa oma itsensä. Hän on ystävystynyt ryhmän lähes kaikkien poikien kanssa (tyttöjen kanssa ei muka voi leikkiä, eikä henkilökunta siihen juuri ohjaakaan) ja tuntuu viihtyvän :))) On jopa nukkunut lyhyitä päiväunia silloin tällöin, mitä pidän toistaiseksi pelkästään positiivisena asiana.

Poika on selkeästi kehittynyt piirtämisessä, reipastunut pukeutumisessa ja ruokailut ovat nopeutuneet. Lelujen korjaaminen on hänellä sujunut aina hyvin, mutta nyt lelut menevät paikoilleen kuin itsestään ja korjaa miellään jopa pikkuveikan puolesta (mitä emme vaadi/suosi).

Toki päiväkodista (=muilta lapsilta) on opittu myös ei niin toivottavia tapoja kuten rumien puhuminen ja älytön ruokapöydässä pelleily...Onko teillä muilla havaittavissa samaa?

Aamut ja varsinkin vaatteiden pukeminen ovat edelleen enemmän tai vähemmän vaikeita ja poika kitisee, mutta päästyään autoon tai viimeistään pk:n pihassa kiukku kääntyy iloksi. Kyllä meillä silti edelleen lasketaan, milloin on taas seuraava vapaapäivä eikä toisinpäin. Onneksi :)

Minäkin olen oppinut uutta päiväkodin myötä. Esimerkiksi sen, miten kurahousut saa nopeimmin kuiviksi (housut nurin ja jalkalenkeistä riippumaan) Vakoilin, miten ammattilaiset toimivat ;)

Oletteko hankkineet uutta Maxomorraa? Onko jo pesukokemuksia? Miten teidän päiväkotiarki ( tai pph) sujuu nyt, kun totutteluvaihe alkaa olla ohi?

Rauhallista keskiviikkoiltaa!

Vahteristonemäntä

9 kommenttia:

  1. Mua vähän hotsittais kanssa tilata uutta Maxomorraa..alennuskoodeja odotellessa :)
    Ja meillä poika oppi heti päiväkodissa esim. potkimaan aitoja ja oikeastaan kaikkea mitä keksii!
    Päiväkotiin on onneksi sopeuduttu hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän niitä alekoodeja taas jostain putkahda :)

      Toiset lapset ovat parhaita opettajia - niin hyvässä kuin pahassakin...Kiva, että päiväkotiin sopeutuminen meni kuitenkin hyvin.

      Poista
  2. Voi hitsit kun ei ehdi kommentoida joka postaukseesi, vaikka kaikki kyllä luen! ;)
    Pitää nyt kuitenkin tuohon aiempaan sanoa, että tosi kivat kuvat pojista Reiman kerrastoissa ja ihanat nuo kerrastot tietenkin! :)

    Noista päiväkodissa opituista huonoista tavoista ja muistakin ei niin kivoista piirteistä on meilläkin saatu tällä viikolla yliannostus. Huoh.
    Emil on aina ollut tosi helppo lapsi kaikinpuolin, kiltti ja uskoo puhetta. Nyt on tullut kotona sellaista tahallista isoveljien kiusaamista, rumasti puhumista ja vastaan inttämistä. Näkee käytöksestä että matkii päiväkodissa nähtyjä juttuja. Voi kökkö! :(
    Olen yrittänyt alkuunsa kitkeä nuo pois, mutta tämä alkuviikko on ollut jotenkin tosi raskas.. Toivottavasti tilanne parantuu pian, niin teillä kun meillä!
    Toisaalta nuo kuuluu kasvuun, muistan että tämä sama on toistunut meidän joka pojan kohdalla. ;)

    Tuo paita on tosi kiva! Mutta totta että vaatii kaveriksi tietyn väriset housut. ;D
    Meillä on jäänyt pariin käyttökertaan just siksi että keltaiset housut puuttuu! ne ois just ne oikeat tuon kanssa. Hih.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että kuitenkin luet :)

      Tsemppiä huonon käytöksen jaksamiseen ja kitkemiseen! Meillä sitä lajia riitti jo ennen päiväkotiakin, kun on sellaisia keskimääräistä temperamenttisempia nämä veljekset ja isoveikka on vielä tosi jääräpäinen...Kevyempiä vaiheita odotellen :)

      Poista
  3. Mia: Eikös Emil lähesty kuuden vuoden ikää? 6-vuotiaalle kuuluukin tulla ns. "pieni murrosikä". Kuuluu psyykkiseen kehitykseen.

    Maxomorraa pitäisi tänään tulla postilaatikkoon kettupaita ja tuo rakettipaita. Lasten taikamaasta sai viikonloppuna -25% maxomorrasta niin oli ihan pakko. Meidän poika on vasta 113cm pitkä joten kettupaita lienee sopiva (110/116). Rakettipaitaa oli jäljellä enää tuo 122/128 ja otin sen...eli tosi reilu varmaankin. Minusta teillä näyttää tuo olevan ihan oikea koko. Ekassa pesussahan vielä himpun kutistunee, niinkuin puuvilla aina.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään rakettipaita oli päällä ja se näytti tosiaan aika sopivalle, eikä enää niin isolle (ei ole vielä pesty). Silmä tottuu :)

      Kettupaita on myös kiva, harkitsin sitäkin. Varmaan pienempi koko on teille sopivampi ja äkkiähän lapsi kasvaa siihen rakettipaitaankin "sisälle" :)

      Poista
    2. -T- ; Joo, Emil täyttää viikon päästä 6v. :)
      Kyllä se on totta että kuuluu tuo käytös selvästi myös ikään, mutta ne tietyt rumat sanat olen kuullut päiväkodin pihalla parin pojan suusta, joita Emil nyt toistaa sitten kotona. Selvästi siis sieltä tarttuneet.
      Mutta siis ehkä tämä on vaan muutenkin niin outoa, kun poika on ollut tosi kiltti tähän mennessä. ;)

      Poista
  4. Maxomorran kokoasiaa: Meillä on nyt niin, että tuo 113-senttinen on vähän kokojen välissä. 110/116 paita on just sopiva ennen pesua, eikä kasvunvaraa ole. Ja seuraava eli 122/128 on ihan jätti hänelle! Olisi siis tarvittu 116/122 kokoa jota ei ole.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on vähän samanlainen tunne, että isoveikka on (tai ainakin oli vielä hetki sitten...) kokojen välissä monen vaatemerkin kohdalla.

      Onneksi aika korjaa tämän ongelman, mutta onhan se "välitila" kieltämättä vähän hankala.

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)