tiistai 22. lokakuuta 2013

Punaisten rukkasten jahti alkaa!


Olipa kerran alesta jemmattu musta haalari, joka tuntui turhan tummalta kaamokseen. Onneksi löytyi hauska, lipallinen, punainen Anders-pipo. Pipo tarvitsee kaverikseen punaiset rukkaset. Tietysti. Punaiset rukkaset olla pitää. Mutta mitkä ja mistä? Siinäpä pulma. Josko te voisitte auttaa :)

Ylimmässä kuvassa tuttu ja turvallinen valinta Reimatec Ote. Väri on "red". Mahtaako olla ihan peruspunainen? (kuva reimashop) Näin voisi olettaa, sillä värivaihtoehtoina on myös "cherry pink" ja "boysenberry".



Villervallan punainen vaihtoehto. Hauskan näköinen tähtituikkeineen. Onko kenelläkään kokemusta? Edullisempi vaihtoehto. Hintaa parikymppiä. (kuva Skidi/Villervalla) Mielenkiintoinen.



Mini Rodinin malli. Pirteä pilkkurukkanen. Halutuin. Hintavin. (kuva babyshop) Vähän turhan kallis meille...


Uutena tuttavuutena törmäsin suomalaiseen rukkasten valmistajaan Elsa Pitkäseen, jonka Satu-rukkasia on tehty jo vuosikymmeniä. Rukkasmalli on hyvin perinteinen, säätöjä ei ole. Väreistä löytyy myös peruspunainen. Hinta noin 18 euroa. Kokemuksia? Kuva löytyy mm. Pienten parhaaksi-verkkokaupasta. Joissakin Prismoissa näitä on myös myynnissä.

Mikä potentiaalinen vaihtoehto minulta on jäänyt huomaamatta? Minkä mallin valitsisit? Kyse on siis pian 5 vuotta täyttävän pojan talvikäsineestä. Punaisesta.

Huomiseksi luvataan jo 10 astetta lämmintä! Onneksi on välikausikamppeet yhä esillä ;)

Vahteristonemäntä

10 kommenttia:

  1. Hih, minua taas jurppii ilman lämpeneminen, kun oisin niin halunnut laittaa Emilille huomiselle kaupunkireissulle keltaisen parkatakin. ;D
    No mut ei pidä valittaa, kyllä sitä taatusti ehditään pitämään kyllästymiseen saakka. ;)

    Noista rukkasista ehkä päätyisin sinuna Reimatecin rukkasiin. Minusta ne on käytännöllisimmät, kun ovat vedenpitävät ja taatusti hyvät.
    Villervallan rukkasista ei ole meillä kokemusta kun parin vuoden takaa ja silloin ne ei olleet vielä vedenpitäviä. Olivat malliltaan hiukan leveät tuolloin myös ja aika ohuet. Tietysti näissä uusissa saattaa olla ihan eri ominaisuudet jo. Mutta silti tuota vartta mietin, kun on niin lyhyt, että toimiiko pihaleikeissä.

    Elsa Pitkäset on meillä ollut viimeksi pari vuotta sitten ja ne oli kyllä hyvät. Ei vedenpitävät tosin, mutta lämpöiset. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä pointteja, kiitos :)

      Samaa katselin itekin noista Villervallan rukkasista, että ovat enemmänkin sellaiset kaupunkikäsineet kuin kunnon peuhaamiseen tarkoitetut (mikä on sinänsä hieman hassua...)

      Tuo vedenpitävyys on mulle nyt vähän kysymysmerkki, kun viime talvet ovat olleet sellaisia pakkastalvia, ettei rukkasten vedenpitävyydellä ole ollut käyttöä (paitsi sitten keväällä ehkä?). Ja yhdet vihreät tecit meillä jo on isoveikalle vesikelejä varten. Hmm...

      Mun teki myös laittaa pojille keltaiset takit päälle, kun tehtiin vierailureissu pikkupakkasessa eilen illalla. Mutta en vaan "kehdannut", kun päästiin autolla ovelta ovelle... Ehkä se parka-aikakin vielä koittaa! ;)

      Poista
  2. Meillä on ollut joka talvi vähintään yhdet elsa pitkäset. Ovat tosi lämpimät ja säätöjä ei tarvita, koska istuvat muutenkin hyvin käteen. Suosittelen sovittamaan esim. Prismassa, kokomerkinnät johtavat harhaan. Vastaavat muka ikävuosia, mutta pitää valita yleensä yhtä kokoa pienempi kuin ikää on. Niissä ei ole teipattuja saumoja, mutta vedenpitävä kangas on. Ollaan käytetty märällä lumella eivätkä kastu sisäpuolelta kovinkaan helposti. Siinä suhteessa ovat yllättäneet, koska olen ostanut niitä pakkaskelin lämpimiksi rukkasiksi. Kotimainen avainlipputuote, siitä plussaa. Jotkut pitävät rumina.

    Tuo Reima on tietysti hyvä valinta, kun on teille tuttu niin ei tule yllätyksiä.

    Mini rodineita ja villervallaa en edes uskaltaisi harkita. Villervalla on omituisen näköinen malliltaan ja rodinissa maksat turhaan merkistä.

    Tulee myös mieleen rasavil (www.rasavil.fi) ja remu (www.travalle.fi). En tiedä onko punaista. Rasavilista on meillä hyvä käyttökokemus: Lämmin, kestävä, vedenpitävä (ei teipatut saumat).

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitkäset kuulostavat oikein päteviltä. Ainiin, Remu ja Travalle...en edes muistanut niitä. Pitääpä tutkia...

      Talvirukkasen totaalinen vedenpitävyys (teipatut saumat) on viime talvina ollut aika turha ominaisuus, mutta ehkä tuleva talvi tuo myös loskakelejä?

      Kiitos vinkeistä ja käyttökokemuksista! :)

      Poista
  3. Voisiko arvella, että Reiman hanskat olis samaa punaista kuin se Reiman pipo? Meillä on viime vuoden punaisia Molon rukkasia, mut niitä ei taida enää mistään saada... Olisko Po.pilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Luulisi niiden sävyttävän tuotteet toisiinsa.

      Tutkailin Moloja, enkä tosiaan löytänyt punaisia. Sinänsä aika kummallista, punainen sopisi niin monen kanssa :)

      Täytyykin tarkistaa vielä tuo Po.p.

      Poista
  4. Meillä viime talven punaiset lempparit olivat Rasavilin Peukalopotit. Samat oli mustana ja poika olisi pitänyt vain Peukalopottejaan jos olisi saanut päättää. Lämpimät, helpot pukea, yksiväriset ja istuvat. Ääni siis niille!
    T: Nitta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä :) Googletan myös Rasavilit. Mullahan onkin jo aikamoinen lista punaisia rukkasia koossa :)

      Poista
  5. Elsa Pitkäset on kyllä huiput pienen käteen, varsinkin jos on "peukalo-ongelmaa" :D Ovat lämpimät, mutta eivät hirveän vedenkestävät (kuitenkin meillä piti kosteuden niillä keleillä missä käytettiin). Eivät ehkä kauneimmat, mutta kätevät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos avusta :)

      Harmi, etten löytänyt "Pitkäsiä" vuosi sitten talvella, kun taistelin pikkuveikan (silloin 1,5 v) peukaloiden kanssa.

      Isoveikka - jonka punaisista hanskoista nyt on kysymys - ei ole enää peukalo-ongelmainen, mutta eipä helposti puettava rukkanen hänellekään haitaksi ole :)

      Tekisi kovasti mieli kokeilla Po.P:n talvirukkasia vaihteeksi. Rasavillillä ja Travallella ei ollut peruspunaisia saatavana.

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)