sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Reiman uutuustakkeja sovittelemassa


Sovittelimme perjantai-iltana reimashopista tilatut Reiman uudet talvitakit ja pipot. Tässä on Obos, pikkuveikan untuvatakki. Näitä saa kokoon 98 cm saakka ja tämä on sen kokoinen. Ihana, kirkas keltainen. Tykkään tosi paljon! :)


Oboksessa on kaksi vetoketjua, joista toinen on alas saakka ja toinen reiluun puoleen väliin. Minulle ei ole vielä auennut tämän lyhyemmän vetskarin tarkoitus, mutta on se ihan hauskannäköinen yksityiskohta. Ilmeisesti sillä helpotetaan pienempien pukemista.


Takin vetskari on kivasti kaksivärinen. Vetoketjujen laatu on muuttunut kevyemmäksi sekä tämän Obos-takin kohdalla että noiden Reimatec parka-takkien kohdalla. Toivottavasti ovat yhtä kestäviä kuin ennen.


Tässä on Reimatec Pat. Takki on vähän ruttuinen, kun se on vasta purettu tiukasta paketista. Takki on kokoa 122 cm. Isoveikka on noin 118 cm pitkä. Tosi kaunis, lämmin keltaisen sävy :)

Vähän jännäsin, miten pian 5-vuotias pojankoltiainen mahtaa suhtautua keltaiseen takkiin, mutta onneksi huoli oli turha: isoveikka ihastui takkiinsa heti ja koki sen "isojen poikien" takiksi! :)


Tällä pitkällä, lovetulla helmalla "Pat" eroaa Stockmannilla myytävästä muuten samanlaisesta Reimatec parka-takista.


 
 Takkien kaveriksi tilasin yllä olevat pipot, jotka ovat myös reimashopista. Vasemmalla pikkuveikan tummansininen "Skip" vaihdettavalla tupsulla ja oikealla isoveikan taskullinen, ruskea "Harty". Tasku on ommeltu kiinni, joten se ei valitettavasti ole "oikea".
  

 
Skipp-pipon tupsu on helppo vaihtaa, sillä pipossa on nappi, johon tupsun kumilenkki pujotetaan. En siis joutunutkaan ompeluhommiin, kuten pelkäsin ;) Hauska idea, jolla pipo saadaan helposti päivitettyä eri näköiseksi!


Ja sitten sovitellaan! Isoveikka puki takin kanssa aiemmin jemmatut ruskeat Reimatec-toppahousut suorilla, lumilukollisilla lahkeilla. Koko 122 on vielä varsin reilu noin 118 cm pitkälle, melko lyhytjalkaiselle pojalle. Toivottavasti housuissa on kiristysnyörit lahkeissa, jäi tarkistamatta...

Pikkuveikka sovittaa uutta keltaista takkiaan mustien Reimatec-välikausihousujen kanssa. Niiden koko on sama kuin takin eli 98 cm. Poika on noin 94-95 cm.


Takit takaapäin. Reilut ovat, mutta niin saavatkin olla. Äidin toiveena olisi, että nämä takit menisivät vielä seuraavana talvenakin (ainakin isoveikan takki).


Heippa! Nyt me mennään ulos! :)


Oboksen sävy on kirkkaampi kuin Patin. Tässä kuvassa se näkyy hyvin. Pahoittelen salaman käyttöä ja sen vuoksi loistavia heijastimia, mutta poikien liikkuessa oli pakko käyttää ajoittain salamaa ;)



"Leijona jos siellä on, ärjytään me näin!" Pikkuveikan pipo on sopivan kokoinen. Pipon koko on 50 cm ja pojan pää heinäkuussa  neuvolassa mitattaessa 50,7 cm.

Isoveikan pipo on yllättävän pitkän mallinen ja aika reilu. Piposta olisi voinut riittää kokoa pienempi. Pipon koko on 54 cm ja pojan pää jotain 53 cm. Verkkokaupan kuvasta sai käsityksen, että pipo olisi enemmän pään mukainen. Mutta kai nämä ovat sitten muotia...?


 Isoveikan takin hihat ovat pitkät, mutta ne voi kiristää tarroilla sopiviksi. Takista olisi varmasti riittänyt myös koko 116 cm, mutta se olisi ollut sitten vain tulevan talven takki.



Tässä on vaihdettu isoveikan päälle Stockmannilta tilattu Reimatec parka-versio. Kisaväsymystä ilmassa ;) Tästä eteenpäin kuvissa isoveikan päällä on siis suorahelmainen parka-takki, jonka tilasin Stockmannilta.


Sivukuvassa poseerataan.


Tämä takahelma on käsittääkseni ainoa, joka erottaa tämän parka-takin "Pat"-takista. Pitkä takkimalli sopii pitkäselkäiselle pojalle.


Takeissa on nepparien sijaan tarrakiinnitys, joka hieman epäilyttää minua kestävyyden suhteen. Onhan se toki lapselle helpompi pukea.


Huput päähän! Obos-takin huppu on oikein pätevän mallinen ja sopivan kokoinen. Pipo mahtuu vielä hyvin alle (kuvassa ei ole pipoa päässä).


Reimatec parka-takin huppu on varsin suuri ja menee herkästi silmille. Kuvaushötäkässä en huomannut kokeilla hupun takana olevaa säätötarraa, jolla saa ilmeisesti hupun "syvyyttä" kurottua kasaan jonkin verran.


Isoveikka tykkäsi piiloutua suuren hupun sisään omaan rauhaansa :) Helpotimme kuumuutta riisumalla toppahousut pois.


"Onks vielä pakko pitää tätä päällä?" Hupun karva on muhkea. Sen saa irti hupusta ja myös huppu kokonaisuudessaan on irroitettava. Ja hupun syvyys on tosiaan säädettävissä tarralla.

Semmoiset takit ja pipot. Mitäs tykkäätte?  Ketkä kaikki meinaavat hankkia parkan tulevalle talvelle?

Auringonkeltaista sunnuntaipäivää kaikille! :)

t. Vahteristonemäntä


11 kommenttia:

  1. Ja piti vielä sanoa, että meillä jää siis tuo "nimetön" Reimatec-parka ja palautan sen lovihelmaisen "Pat"-takin. Isoveikka tykkäsi kyllä itse enemmän pidemmästä lovihelmasta, mutta koska takit ovat muuten identtiset, tässä tapauksessa arvostan enemmän 39 euroa edullisempaa hintaa ;)

    Pikkuveikan Obos-takki ja molemmat pipot jäävät myös meille pakkasia odottamaan :) Jotenkin huvittavaa, kun ulkona on nyt t-paitakelit...

    VastaaPoista
  2. Kivat sovittelukuvat! :) Kyllä, noin pienellä erolla takeissa olisin itsekin päätynyt edullisempaan.

    Parkamalli näyttää tosi kivalta. Mä en tiedä, onko tämä takki unisex vai poikamalli, mutta mun mielessäni se on leimautunut poikatakiksi. Tytölleni voisin vuoden päästä talveen jotain parkatyylistä hankkia, mutta nyt ei ole tarvetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Sovittelun kuvaaminen ei ollut ihan helpoimmasta päästä, kun pojat oli väsyneitä, takit kuumia ja luonnonvaloa ei riittänyt...

      Reimallahan on myös selkeämmin tyttöjen takki parka-mallista nimellä "Curtis". Minusta tämä valitsemamme parka on aikalailla unisex ja olihan se stockan mainoslehtisessäkin yhdistetty niin sammareihin kuin leggareihinkin.

      Poista
  3. Juu, viisas valinta, että päätit ottaa halvemman. Ero kun ei ole kovin olennainen. Mutta hinnanero on. Hienoja on takit!

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus tulee toimittua järjelläkin ;)

      Hienoja ovat munkin mielestä ja näkyvät taatusti kaamoksessa! :)

      Poista
  4. Ihanat talven piristäjät nuo keltaiset takit!! :) Onkohan lyhytselkäiselle pojalle huono tuollainen pitkänmallinen takki, meneekö sit ihan mekoksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin munkin mielestä! :) Olisko kuitenkin pitäny tehdä niinpäin, että jokapäiväiset haalarit olis pirteän väriset ja ykköstakit vaikka sitten hillitymmät... Mutta ainahan sitä voi jossitella ;) Kaapissa on kuitenkin tummia haalareita jemmassa ja sillä hyvä.

      Mietin tota ihan samaa tätä postausta kirjoittaessani: miten pitkä takki "istuu" lyhytselkäisen lapsen päällä. Toisaalta lyhytselkäisellä on yleensä vastaavasti pitkät jalat. En osaa sanoa, tuleeko mekko-vaikutelma. Eipä siinä auta kuin sovittaa?

      Poista
  5. Ihanat takit ja koko setit veljeksillä. :)
    Ymmärrän kyllä että kun hinta on noinkin paljon vähemmän, niin valitsit tuon ilman lovea mallin.
    Pakko varmaan saada meillekin tuo, ehkä lovella mielummin, jos saa jollain alella senkin. Pitää nyt malttaa odottaa jotain alea. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :)

      Pakko myöntää, että lovellinen oli himpun verran kivempi. Olisko sitä ollut viime talvena mustana ja valkoisena testiryhmäläisillä?

      Mutta, tässä arvostin sitä melkein 40 euron hintaeroa.

      Jotain pientä alea siis tulossa, ennakkotietoa? ;)

      Poista
  6. Stockmannilla tuo takki löytyy nettikaupasta vain tyttöjen puolelta. Meillä takkia olisi tarkoitus kierrättää pikkuveljelle (nyt ostetaan isosiskolle). Kiitos näistä kuvista, koska näiden perusteella näyttäisi sopivan myös pojalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä se takki munkin mielestä ihan unisex on :)

      Taitaa olla keltainen väri edelleen sellainen, että moni mieltää sen tyttöjen väriksi? Takistahan on myös tummansininen ja kirkkaanpunainen värivaihtoehto. Kai tummansininen on edelleen ns. "poikien väri"? Toivottavasti tästä jaottelusta vielä joskus päästään...

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)