tiistai 10. syyskuuta 2013

Kirpparilla - vaihteeksi myyjänä


(yläkuva: pojat lähimmällä bussipysäkillä bussia odottamassa)

Meillä oli elo-syyskuun vaihteessa kirpparipöytä lastenvaatekirppiksellä. Kahden viikon aikana myin poikien pieniksi jääneitä vaatteita ja kenkiä, joista ei ollut (suhteellinen käsite...) enää jemmattavaksi pikkuveikalle tai serkkupojalle.

Ulkovaatteet menivät kaupaksi parhaiten. Reiman välikausivaatteet hävisivät nopeasti tangosta, mutta hatut sen sijaan eivät saaneet suosiota. Kaikki toppavaatteetkin sain kaupaksi, tosin hintoja pudotin pikkuhiljaa myyntijakson aikana tilannetta seuraillen.

Siistikuntoista perussisävaatetta ei juuri kannata enää kirpparille kantaa, ne eivät vaan mene kaupaksi, vaikka hintalapussa lukisi 1 €. Pitää olla merkkikamaa. Vielä muutama vuosi sitten peruscollarit ja paidat liikkuivat kyllä.

Muutama päivä sitten pyörittelin silmiäni eräällä toisella kirppiksellä, kun tahraisista me&i-housuista pyydettiin 12 euroa...Muutenkin voisi sanoa, että kirpparien hintataso on noussut niistä ajoista, kun aloitin kirpparikuljeskelun isoveikan vauva-aikana. Vaatteiden tasosta ei voi sanoa aivan samaa. Joukossa on toki uudenveroisia merkkituotteita, mutta toisaalta yleiskirppiksillä pyörii pöydillä hirmu paljon likaisia ja rikkinäisiä rättejä :/ Pelkästään lastenvaatteita myyvillä kirppiksillä taso on yleensä parempi.

Itsekin tiedostan tulleeni nirsommaksi sen suhteen, mitä kelpuutan ostoskoriini kirpparilta. Vaatteen pitää olla tosi siistissä kunnossa, mielellään uudenveroinen. Ei haittaisi, jos siinä olisi Reima-, Tutta- tai me&i-merkki. Mieluisasta tuotteesta olen sitten valmis maksamaan hieman enemmän. Ainahan se on sellaista tasapainoilua, että otanko tämän tuolla hinnalla vai en. Valinnan voi tehdä vain kerran, sillä pian joku toinen vie sen "löydön". Löytöjen tekeminen se tässä touhussa parasta juuri onkin! :)


Mutta me saimme hyvän myyntituloksen  - jolla saatiin mm. uudet talvitakit pojille - ja tilaa kaappeihin! Juhlistimme myyntitulosta käymällä pöydänpurkureissulla syömässä ravintolassa. Lapset rakastavat Hesen ranskalaisia ja nugetteja, mutta ei niitä aina viitsi pienille tarjota. Hyvä ja yhtä nopea vaihtoehto on Lauantai pikakotiruokala.  Kotoisan lihapullat + muusi annoksen saa aikuiselle alle kympillä ja lapsille puoleen hintaan. Usein Lauantailla on myös tarjouskampanja "kaksi yhden hinnalla", jolloin sapuskat tulevat huomattavasti hampparipaikkaa halvemmiksi. Tilat ovat erittäin lapsiystävälliset leikkipaikkoineen ja ruokalappuja sekä lasten aterimia löytyy pyytämättä :) Suosittelen kokeilemaan, jos sellainen lähistöltä löytyy ja kaipaat edullista vaihtoehtoa hampurilaispaikalle.


Pikkuveikka nautiskelee jälkiruokajäätelöään. Iiiso pala ;)


Yllä olevassa kuvassa odotellaan bussia kaupungista kotiinpäin. Poikien iloksi saimme lähtiessämme mukaan ilmapallot. Hyvin nuo kirpparipöydän jäsentelyssä käytetut laatikot kulkivat rattaiden tavaratilassakin kotiin, kun olivat tyhjiä ;) Olen viime aikoina monesti miettinyt, mitä teen sitten, kun pikkuveikka ei enää tarvitse rattaita?! Rattaissa on kuitenkin hyvä kuljetustila! :)

Mitäs tykkäät kirppareista ja niiden nykyisestä hinta-/laatutasosta? Uskallatko käyttää nettikirppareita?

Pirteää alkanutta viikkoa! :)

t. Vahteristonemäntä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)