maanantai 8. heinäkuuta 2013

Rippijuhlatyyliä


Sunnuntaina olimme nuorimman serkkuni rippijuhlissa. Sää suosi pihajuhlaa, johon kokoontui lähisuku. Vanhin osanottaja oli 90 v ja nuorin 6kk. Siinä sitä on ikähaitaria! :)

Nelivuotiaamme päätti jo edellisenä iltana, että haluaa uudehkon oranssin pikeepaitansa (H&M) juhliin. Mikäs siinä, kun ei kuitenkaan kirkkoon oltu menossa. Paidan kanssa hän valitsi mustat, suorat housut (Zalekua, kirpparilta), pellavasekoitteisen juhlahattunsa (Sokoksen alesta viime syksynä) ja mustat kengät (kirpparilta). Asiallisen näköinen nuorimies vai mitä? ;)

Pikkuveikka sonnustautui äitin valitsemaan ja isoveikalta perittyyn kesäisen neutraaliin asukokonaisuuteen, joka oli päällä myös isoveikan kerhon kevätjuhlassa. Silloin tosin ilman henkseleitä. Paita ja kengät kirpparilta, housut Kinderit, hattu isovanhempien etelänreissulta muistaakseni. Henkselit olivat kova sana, varsinkin, kun pieni mies sai ensin oppia niiden paukuttelussa! ;)



Pikkuväki oli huomioitu juhlapaikassa monin tavoin ja lelujakin löytyi tutkittavaksi ja päristeltäväksi. Rengaskeinuja ei moni nykylapsi ole nähnytkään ja se oli isoveikan mielestä suuri hitti. Miksi rengaskeinut aikanaan hävisivät leikkipuistoista? Onko se joku turvamääräys vai mikä?

Nelivuotiaamme fanittaa täysillä näiden rippijuhlien päätähteä, joka on vanhin "ei vielä ihan aikuinen" miespuolinen, jonka hän tuntee. Oli hienoa saada istua ison pojan vieressä kahvipöydässä ja heitellä yhdessä frisbeetä. Juhlittavalla oli päällään tumma puku. Saa nähdä, milloin herra 4 vee puhuu sellaisen myös itselleen! ;)

2 kommenttia:

  1. Kylläpäs on tyylikkäitä nuoria herroja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)

      Isoveikka on perinyt vaariltaan kiinnostuksensa vaatteisiin (toki ehkä vähän äidiltäkin...) ja pikkuveikka oppii siinä rinnalla, että juhliin puetaan juhlavaatteet jne. Jännä nähdä, kuinka pitkään tämä käytös säilyy! Murrosikää odotellen ;)

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)