perjantai 19. heinäkuuta 2013

Aurinko paistaa ja vettä sattaa...

 
 
Aurinko paistaa ja vettä sattaa, taitaa olla kesä?! Tänään oli kyllä lievästi haasteellinen sää lasten ulkoilua ajatellen, kun säätila vaihteli jopa tunnin sisällä useamman kerran kunnon sateesta kirkkaaseen paisteeseen. Lämpötilaerokin näiden säätilojen välillä muuttui varmasti useamman asteen verran. Ihme keli!


Tällainen sää on kuitenkin mitä mainioin saippuakuplien puhaltamiseen, sillä kauniin kirjavat kuplat pysyvät pitkään ehjinä osuessaan märkiin pintoihin. Isoveikka innostuikin puhaltelemaan röykkiön saippuakuplia terassille ja kivikkoon :)


Pikkuveikkaa vähän harmitti, kun hän ei osaa vielä hallita puhalluksensa voimakkuutta ja saa siksi kovin vähän saippuakuplia aikaiseksi :) Ja äiti vielä hankaloittaa hommaa pitämällä koko ajan saippuanestapurkkia pystyssä ;)


Lapset ovat pihatamineissa. Pikkuveikalle laitoin ihan sadetakin, kun meillä on vielä ottamatta käyttöön tällä hetkellä numeroa liian suuri Reimatec-takki ja haalaria en viitsinyt myöskään vielä laittaa. Jalassa isoveikalta perityt kirppis-nokiat. Isoveikalla viime syksyksi hankittu vihreäraitainen Reimatec ja Tretorn-kumpparit. Nämä saappaat mahtuvat rintavajalkaisellekin hyvin. Ai-jai, miten verkkarit eivät  sovi ollenkaan tyyliin ;)



Ensimmäiset pensasmustikat ovat kypsyneet! Saimme maistella jo noin 25 marjaa ja lisää on kypsymässä :) Istutin pensaat (3 kpl) viime kesänä huolella havumultaan ja olen kastellut aarteitani ahkeraan ja varjellut niitä verkolla niin jäniksiltä kuin pihan muiltakin loikkijoilta ;)




Eilen illalla satoi ihan kaatamalla ja se olikin oivallinen hetki kunnon vesileikkeihin! Isoveikka pysyi kuivana omassa Reimatec-asussaan (Reimatec+ vkhousut, joissa lumilukko lahkeessa), pikkikselle laitoin ihan perinteisen sadeasun isoveikalta perittyine, kirppistaustaisine Rukka-henkselihousuineen. Sadetakin (Aartolahti, kirpparilta) huppu vaan oli hankalan mallinen ja koko ajan silmillä lippiksen tuesta huolimatta. Reiman takkien huput ovat sen sijaa tosi hyvän mallisia!


Veljekset läiskyttelivät ja uittivat veneitä piharakennuksen seinustalla olevassa rännissä, johon katolta valuva vesi kerääntyy. Tällä hiekkaisella harjulla lätäköt ovat harvinaista herkkua!


 Huonoa säätä ei olekaan, se on vain pukeutumiskysymys!? Vai mitä mieltä olette?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)