perjantai 10. toukokuuta 2013

Tautitaistoa ja kevätkeikuntaa

Pahoittelen heti ensi alkuun viime päivien taukoa kirjoittamisessa, mutta nyt iski sellainen tauti, joka kaatoi tämän emännän ihan totaalisesti! Kunnon flunssa kuumeineen kaikkineen. Viikon ajan sitä koitin potea, itsehoitaa ja aina mahdollisuuksien mukaan levätä, mutta eipä vaan tauti talttunut. Sen sijaan makoiluun tottumaton ristiselkä äityi vihoittelemaan. Hurjemmaksi siis vaan meni. Kamelin selän taisi lopulta katkaista makuuasennossa iskevä, keuhkoputkia repivä, rutikuiva yskä, joka ei antanut minkäänlaista yörauhaa. Vietin lääkäriin menoa edeltävän yön lopulta nojatuolissa!

Lääkärin vastaanotolle päästessä särki jo sitten korviakin, joten ei minusta kovin montaa tervettä kohtaa tainnut enää löytyä. Mutta onneksi on antibiootit ja yskänlääkkeet. Nyt pari päivää hoidon aloittamisesta on jo huomattavasti parempi vointi ja tänään jaksoin lähteä ekan kerran viikkoon varovasti ulkoilemaan lasten kanssa. Kunto on toki ihan nollissa, mutta mieli virkeä - voi että teki hyvää olla kosteassa ja raikkaassa ulkoilmassa! :)

Viikossa on kevät puhjennut luontoon ja pihamaalle. Viime päivien sateet ovat antaneet lisäpotkua kasvulle ja puhdistaneet ilmaa. Vaahteroiden valtavat, punertavat silmut ovat juuri aukeamaisillaan ja kirjosiepot touhuavat äänekkäästi valitsemansa pesäpöntön ympäristössä. Uskaltauduin viimein riisumaan havuhuput viime syksynä istutettujen kartiokuusten päältä ja ihan kohtuullisessa kunnossa ovat nuo tuoreimmat muurin päälle istutetut lemmikkini talvesta selvinneet. Oikeastaan vain kynäkataja näyttää todella kärsineen talvesta ja siitä jouduin leikkaamaan varmaan puolet pois. Pensasmustikat näyttävät oikein terhakoilta ja karviaiset, vadelmat ja raparperit nousevat voimakkaina kosteasta mullasta. Marjakasveja en tosin epäillytkään, mutta havujen kanssa on aina vähän sellaista tasapainoilua. (kuvassa matalia katajia ja tuivioita, kun niiden penkki sai jo kivet ja kuorikkeenkin)



Pojat ihmettelevät talven aikana unohtuneita pikkuötököitä ja poimivat leppäkertun kädelleen kipittelemään. Isoveikka väistelee piston pelossa muurahaisia ja lentäviä öttiäisiä, pienempi suhtautuu vielä toistaiseksi samalla luottamuksella ja innolla kaikkeen liikkuvaan ;)



Vaaterintamalla ollaan siirrytty välikausivaatteista kesäkamppeisiin. Kuten moni muukin on maininnut, välikausi tuntui tänä keväänä jäävän todella lyhyeksi ja välikausivaatteet varsin vähälle käytölle. Eipä silti, tulkoon mielummin kesä ja lämpö - voihan niitä kuumiksi käyneitä tamineita käyttää taas syksyn tullen. Siis sillä ehdolla, että mahtuvat yhä päälle... Epäilen tätä varsinkin kuopuksen uuden pallohaalarin suhteen.

Kesäsää yllätti - kuten useimmiten käy- ja vilpoisat vetimet olivat hetken hukassa. Missä ovat lippikset? Entä hupparit ja lenkkarit? Onneksi verkkapuvut olivat valmiiksi esillä. Huppareita puuttuu ja yritinkin jo tilata niitä perushuppareita H&M verkkokaupasta muiden bloggaajien suosittelemana. Mutta niin teki samaan aikaan moni muukin ja oikeat koot ja värit jäivät saamatta :( Täytyy lähteä lähipäivinä ihan livenä ostoksille, että saadaan poikasille kevyempää päällepantavaa. Pikkuveli tarvitsee lippiksen, sandaalit ja crocsit. Isoveikan kesävaatevarasto kaipaa huppareita ja sortseja. Viime vuotiset sortsi- ja t-paitavarastot pitää kaivella läpi jossakin välissä...

Mistä löytää edullisia, mutta laadukkaita lasten vetoketjuhuppareita koossa 92-122? Ja väriähän meillä saa olla, mutta tässä tapauksessa myös simppelit sopivat :) Vinkkaa, jos tiedät.

Jotenkin aika liikuttavaa, miten 4-vuotias osaa jo nauttia kevään tulosta ja vaatetuksen keventymisestä. Temperamenttinen tahtoikäinen oli niin iloista poikaa, kun sai laittaa ekan kerran talven jälkeen lippiksen päähän ja sujauttaa jalkaan upouudet Reiman Candy-tennarit. Kirmaili ympäriinsä kuin talven jälkeen laitumelle päässyt varsa! :)

2 kommenttia:

  1. Kivan näköiset nuo tennarit! Olikohan niitä minkälaisia eri värejä...? :)

    VastaaPoista
  2. Tuon vaaleanvihreän lisäksi sininen ja pinkki. Koot 30 saakka. Keltainen ja oranssi olisi saanut kuulua valikoimaan! :)

    VastaaPoista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)