torstai 23. toukokuuta 2013

Sadepäivän valkosuklaiset herkut


Eilen leivoin sadepäivän ratoksi - ja siksi, että valkoisen suklaan parasta ennen päivä lähestyi - valkosuklaa-mustikkamuffineja Hellapoliisin hyväksi havaitulla ohjeella.


Tässä raaka-aineet lukuunottamatta sokeria, joka unohtui kuvasta. Tykkään käyttää leivonnassa aitoja aineita kuten voita. Vaniljasokeri pitää olla ehtaa tavaraa. Kermakin saa olla ihan kuohukermaa ja vaniljakastike jotain muuta kuin kasvirasvasekoitetta. Noudatin kuitenkin ohjetta ja käytin Flora Vanillaa.

Tässä Hellapoliisin resepti:

Valkosuklaa-mustikkamuffinit
3 munaa
1 1/4 dl sokeria
100 g voita tai margariinia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria 
Laitoin 2 tl
3/4 dl Flora vanillaa
80 g valkosuklaata (tai mustikka-valkosuklaata)
  Laitoin 150 g ja hyvää tuli!
1 1/2-2 dl mustikoita  Laitoin 2 dl

Sulata rasva, anna jäähtyä.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä murusiksi leikattu tai rouhittu suklaa ja jäähtynyt rasva.
Lisää Flora vanilla ja lopuksi varovasti sekoittaen mustikat.
Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.  (Hellapoliisi)

 
Kuten huomaat, käytän sekä muffinipeltiä että paperisia muffinivuokia. Ai miksi ihmeessä? Vastaus näkyy alimmassa kuvassa. Vasemmalla ilman muffinipeltiä paistettu yksilö ja oikealla pellin kolosessa muhinut sisarus. Eli pelti muotoilee herkut nätimmän mallisiksi. Mutta miksi sitten vielä paperivuoka? Muffinipellin pesu on huomattavasti yksinkertaisempaa, kun koloset eivät ole taikinaiset ja toisaalta valmiita muffineita on kivempi käsitellä, pakastaa ja laittaa tarjolle vuoissaan. Ja antavathan nuo värikkäät ja kuvioidut vuoat tyylikkäämmän ulkonäön leivonnaisille.
 
 
Pojat eivät meinanneet malttaa odottaa leivonnaisten valmistumista ja kävivät vähän väliä tarkistamassa, missä vaiheessa muffinien leipominen on. Jäähtymistä odotellessa piti lukea Pupu Tupuna ja metsän eläimet-kirjakin, mutta päästiinhän sitä sitten viimein herkuttelemaan :) Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)